Sixt Primorska nadjačala Škrljevo u finalu memorijala Jože Severa

Škrljevo je pružilo dobar otpor Sixt Primorskoj, ali bez mnogih važnih igrača nije moglo protiv ove jake slovenske ekipe koja je pobjedom u Puli obranila naslov na memorijalu “Joža Sever”.

Kao i jučer protiv Pule 1981, Škrljevo je igralo bez Perkovića, Štembergera, Nasha, Bobana i Furlana, ali to se nije vidjelo na samom startu susreta gdje je ekipa Damira Rajkovića bilo nešto bolja, a u drugoj dionici uspjelo se odvojiti te čak s +9(41:32) voditi protiv Primorske na odmoru. No, u nastavku je ipak presudila veća rotacija slovenske ekipe koja s trenerom Golemcom ozbiljno misli sljedeće sezone u domaćem prvenstvu. Tim iz Kopra u trećoj četvrtini dopustio je samo 7 poena Škrljevu, a zabio 19 te tako prešao u plus 3 vodstvo uoči zadnjih 10 minuta. U tim posljednjim minutama je Primorska uspjela i povećati prednost te tako stigla do pobjede 74:65.

U odsustvu pravih učinaka Konjevića i Radunića, kao prva violina Zelenih nametnuo se Dino Stipčić koji je zabio 19 poena, dok su mu asistirali Josip Barnjak i Brian Williams s po 16 ubačaja. Mirko Mulalić je sa 17 poena odveo Primorsku do slavlja i obrane naslova u reprizi prošlogodišnjeg finala, a on je na kraju proglašen i MVP-om turnira. Čestitke Slovencima, a mi se veselimo novim izdanjima memorijala i vraćanju krune nekoj domaćoj ekipi u sljedećim godinama.

Škrljevo – Sixt Primorska 65:74 (19:18, 22:14, 7:19, 17:23)

Škrljevo: Stipčić 19, Grbavac, Konjević 8, Barnjak 16, Molnar, Jashari, Radunić 6, Kolić, Williams 16, Vranković, Hrnjkaš.

Sixt Primorska: Ferme 11, Joksimović 7, Mulalić 17, Čakarun 6, Baldassi, Zupan 8, King 7, Glas, Vujasinović 8, Morina 5, Hodžić 5.