Širko ostaje u Splitu, Pavličević u Japanu

Sretne vijesti za japanske i splitske navijače.

Henrik Širko bi trebao i sljedeće sezone nositi žuti dres. Za blog PetnaPet je dao izjavu da ostaje i sljedeće sezone na Gripama:

“Imao sam dovoljno vremena za razmišljanje i vjerujem da sam donio najbolju odluku. Ostajem i sljedeće sezone na Gripama. Jedva čekam početak priprema i nadam se novoj uspješnoj sezoni”.

Henrik Širko tako ostaje u Splitu nakon odlčno odrađene sezone. Bio je drugi najbolji strijelac (12,4 koša) te najbolji skakač svoje momčadi (5,5 skokova). 24-godišnje krilo je dosad u karijeri nastupalo za Široki, Kvarner 2010 te Zadar. Ovo će mu biti druga sezona u dresu Splita.


Hrvatski trener Željko Pavličević je našao novi angažman u Japanu. Njegov novi klub će biti japanski drugoligaš, Bambitious Nara. Pavličević je prošle sezone vodio Chibu Jetse s kojima je uspio doći sve do polufinala. Nara je prošle sezone završila na četvrtom mjestu. Pavličević ima bogati opus – vodio je Cibonu, Ferrol, Split, Tau Vitoriu, Pao, Zagreb, Japan te još nekolicinu japanskih klubova.

Popularno nazivan “Spiker”, Pavličević se može jedini pohvaliti da je osvojio europsku krunu s dva hrvatska kluba! Ujedno, donio je i Zagrebu domaću titulu.

Photo by: FIBA