Siniša Kuharić: Očekujem puno ljubavi prema košarci sutra

Košarkaška ponuda na ovim prostorima postaje sve raznovrsnija.

Vjerujem da je većina već čula kostrensku priču o košarci u kolicima. Ako niste, prije nastavka ovoga teksta bi vas volio uputiti ovdje. Nakon dugogodišnjeg planiranja i organiziranja kluba, traženja članova i kolica, došlo je napokon vrijeme za naplatu svega toga truda ulaskom kluba u hrvatsku ligu za košarku u kolica koja ove nedelje dolazi po prvi puta u Kostrenu. Tako je, dobro ste čuli. Sutra ćete po prvi puta moći svjedočiti ako već niste košarci u kolicima s početkom u 12:30 u sportskoj dvorani Kostrena.

Naravno, morali smo povodom toga događaja ponovno okrenuti broj Siniše Kuharića, tajnika KK Kostrene, koji je odmah na samome početku istaknuo da očekuje samo jednu stvar sutra na terenu – ljubav:

“Očekujem puno ljubavi prije svega. Ljubav prema igri. Ljubav publike prema igračicama i igračima. Ljubav igrača i igračica prema publici i sucima. Puno ljubavi prema košarci, to je najbitnije.”

Prva gostovanja su već odrađena, povijesni trenuci su već zabilježeni. Zasad se samo porazi nižu, ali to nije ništa neočekivano s obzirom da je Kostrena dosad imala prilike boriti se s puno ozbiljnijm momčadima koje su već duže vremena u trenažnome procesu. Iskustvo ipak ne pada s neba, ali to uopće ne kvari atmosferu unutar momčadi koja se iz kola u kolo poboljšava zahvaljujući svojoj volji i želji:

“Uloge su uglavnom podijeljene, dogovorili smo neke taktičke varijante i rastemo iz kola u kolo što se košarke tiče. Iz svake utakmice naučimo neke detalje, tumačenje pravila i ostale tajne košarke u kolicima. Afmosfera je odlična onda kada svi na treningu i utakmici daju sve od sebe, a to je na sreću gotovo uvijek. Nadamo se da ćemo tu pozitivnu energiju prikazati i ove nedjelje.”

Za kraj smo morali Sinišu još jednom priupitati je li zadovoljan uspjehom ovoga projekta koji je već sada dogurao daleko te ne pokazuje znakove posustajanja zasada.

“Nije moje zadovoljstvo bitno u ovoj priči, nego zadovoljstvo svih osoba sa invaliditetom koji su uključeni u ovaj program. Ja sam zadovoljan kad se odradi dobar trening, a ponosan sam na to što smo u relativno kratkom roku stvorili osnovne preduvjete za sigurno bavljenje ovim sportom a to su sportska kolica. I ovim putem se zahvaljujem brojnim ljudima koji su pomogli u tome. Ima još puno stvari koje moramo odraditi, ali riješavamo probleme jedan po jedan i sve što trebamo uraditi će doći na red.”

Siniša vam je sve rekao, a ja vam još dugujem termine sutrašnjih utakmica koje možete pročitati u nastavku teksta.

Raspored (Sportska dvorana Kostrena):

12:30 Kostrena – Koprivnica
14:00 Varaždin – Koprivnica
15:30 Kostrena – Varaždin

Photo by: KK Kostrena