Šibenik i Zadar ostvarili pobjede u prvim pripremnim susretima

Premijerligaši su krenuli s pripremnim utakmicama.

GKK Šibenik i Alkar odigrali su utakmicu zatvorenog tipa iz koje je kao pobjednik izašao Šibenik s velikih +38, 99-62. Toni Vitali odmah je na početku priprema pokazao da će biti veliko pojačanje za šibensku momčad. Bivši Mrav susret je završio s 25 koševa. Odlični su bili i Paić (17 koševa), Mileković (15 koševa), Bašić (14 koševa) te Šarić (13 koševa). Ovu utakmicu su propustili Bundović, Radovčić te Nakić. Mlada momčad Alkara za ovaj susret nije mogla računati na usluge svojega američkoga razigravača koji bi se u narednim danima trebao priključiti svojoj momčadi.

Zatvorenu utakmicu odigrali su na splitskim Gripama Split i Zadar. Za obje ekipe debitirala su ovoljetna pojačanja, osim Marija Špalete iz Splita koji nije zaigrao protiv bivšeg kluba. U neizvjesnoj utakmici punoj preokreta slavio je na kraju ipak Zadar i to s 81-79. Preston Knowles  u debiju je postigao 18 poena, a slijedio ga je s 14 Mislav Brzoja. Riječanin Domagoj Vuković također je po prvi puta nastupio za Zadrane te imao 2 poena. Zadar sada igra utakmicu sa Škrljevom u srijedu, a prije toga trebalo bi stići još jedno američko pojačanje, kaže trener Zadrana Aramis Naglić za stranicu kluba i dodaje:

Amerikanac na poziciji ‘trice’ bi trebao stići u utorak, taman pred naš put za turnir u Italiju, što će možda otežati prilagodbu. Ipak, očekujem da će kroz treninge i utakmice koje nas očekuju pokazati što zna. Prije turnira u Italiji, igramo sa Škrljevom u Rijeci i s Olimpijom u Ljubljani. Tako ćemo imati četiri utakmice u četiri dana. Bit će naporna i radna turneja, ali i korisna. Bez utakmica nema niti forme.

Photo by: KK Zadar Fb