Šibenik poražen u finalu, Zadar u borbi za treće mjesto u Italiji

Završio je turnir u talijanskom Jesolu gdje su nastupala dva hrvatska kluba.

Šibenik u finalu turnira nije mogao protiv talijanskog prvaka, Reyer Venezije. Nakon što su odigrali odličnu utakmicu protiv Primorske, u istom su ritmu Šibenčani počeli i susret protiv Venezije te u prvom dijelu imali čak i inicijativu pa tako i vodstvo na odmoru(35:34). Ipak, Venezija je zaoštrila svoj pristup u drugom dijelu te se Građani više nisu mogli nositi s njima. 32-9 serija na startu drugog dijela osigurala im je uvjerljivu pobjedu 85:58. Pavao Paić i Filip Bundović imali su 11 poena za Šibenik. Johnson je zabio 17 za Talijane, a Hrvoje Perić dodao je 13.

Zadar nije mogao ni protiv slovenske Sixt Primorske doći do slavlja i tako upisao četvrti poraz zaredom na pripremama. Momčad iz Kopera našeg trenera Jurice Golemca u tijesnoj utakmici je slavila protiv kluba iz Višnjika s 75:73. Preston Knowles bio je prvi strijelac Zadra s 18 poena. Ivanov i Taphorn dodali su po 12 i 11 poena.

Ne mogu biti u potpunosti zadovoljan ovom turnejom, niti rezultatski, niti zbog činjenice što nismo nastupali kompletni. Ozljede Brzoje i Vladovića poremetili su nam koncepciju igre tako da nam je to dosta otežalo željeno uigravanje. Ako ćemo tražiti nešto pozitivno, onda je to pristup i igra Tonija Jelenkovića. Protiv Venezije i Sixt Primorske odigao je 55 minuta i izgledalo je to dosta solidno. Slijedi nekoliko dana treninga pa turnir u Mađarskoj. Moguće je da će biti određenih promjena u momčadi, možda već i do puta u Paks – rekao je trener Aramis Naglić za klupsku stranicu Zadra.