Šanac kreće u Prvu ligu s tri nova lica

Karlovački Šanac nakon osvajanje A-2 lige Zapad i igranja u kvalifikacijskoj ligi ove sezone kreće u izazov igranja novog natjecanja – Prve lige.

U odnosu na ekipu koja je zaključila prošlu sezonu tu nema Dominica Gilberta, australskog Hrvata koji je potpisao za Cibonu, Darija Gazića koji je prešao u Samobor, od kojeg je Šanac jučer izgubio u pripremnom susretu te Darka Novosela koji se nije uspio oporaviti od ozljede. Stoga su morala uskočiti neka nova imena, a najzvučnije od njih je definitivno domaći igrač Matija Češković. Iza 36-godišnjeg beka bogata je internacionalna karijera, a u njenom sutonu vratio se u svoj rodni grad. Češković je prošle sezone nastupao za makedonski Feni Industries, a u 37 utakmica sezona bilježio je u prosjeku 12 poena uz 51 % šuta iz igre.

U svojoj karijeri Češković je nastupao za brojne klubove: u Hrvatskoj je uz Šanac igrao za Zrinjevac, Goricu, Dubravu, Trogir i riječki Kvarner, dok je u inozemstvu nastupao još u Francuskoj, Sloveniji, Poljskoj, BiH, Mađarskoj i Rumunjskoj. Karlovčanima je pristupio i 32-godišnji big man Jurica Jagnjić, koji stiže iz zagrebačkog Zapruđa gdje je proveo zadnje četiri sezone, a u klupske redove nakon pauze se vraća 22-godišnji bek i bivši član mladih selekcija Hrvatske, Bruno Lipak. 

Iz kluba se nadaju sredini tablice u Prvoj ligi s 12 klubova, a mi im želimo da im se to s ovom prošlogodišnjom jezgrom i zasigurno vrijednim pojačanjima ostvari!