Roko Ukić: Teško mi je gledati suigrače kako treniraju, kamoli kada igraju

Roko Ukić čeka zeleno svjetlo za povratak na teren.

Hrvatska reprezentacija pokorila je Opatiju bez usluga svojega prvoga playa koji je zadobio lakšu ozljedu lista. Ukić je ozljedu zadobio na početku priprema te je pokušao prijeći preko nje, ali list je ipak rekao da neće biti ništa od povratka na parket dok se ne stane s treninzima. U velikome intervjuu za Sportske novosti Roko Ukić se osvrnuo na svoju kratku rehabilitaciju te što bžu mogućnost povratka:

Treba izgurati ovu pauzu, to je neophodno. Sve se razvija po prognozama, a bit će dovoljno vremena da stignem na Eurobasket u normalnom stanju. Što znači jedno desetak dana treninga, ove dvije utakmice sa Slovenijom koje još preostaju; to bi trebalo biti dovoljno. Neću ništa forsirati, mogu početi 18. kolovoza, mogu 22. Treba vidjeti.”

Ukiću kao pravome natjecatelju nije lagano gledati kako ne može pomoći svojoj momčadi:

Nisam strpljiv čovjek, pa imam problem s time da bih želio više nego što objektivno mogu. Teško mi je sve to gledati, i kad momci treniraju, a kamoli kad igraju. I takav sam bio kad sam imao 20, tako će biti i kad mi bude 40. To nema veze ni s iskustvom, ni sa zrelošću, jednostavno sam takav.”

Jedino je važno da će se naš playmaker ubrzo vratiti na parket gdje bi opet trebao preuzeti startnu poziciju playa na kojoj su se izmjenjivali Popović i Mavra dok ga nije bilo.

Photo by: FIBA