Riječka igrališta: Banderovo, Brajda i Belveder

Došao je i red na šesti dio našeg serijala Riječka igrališta. Šest novih igrališta čekala su nas u MO Banderovo, Brajda-Dolac i Belveder.

IgrališteDužinaŠirinaSlobodno bacanjeSredišnja tricaKutna tricaCrta ograničenja
TF/PIGŠ/TŠSB28.40 m15 m4.10 m6.20 m6.32 m3.70 m
Medicinski fakultet28 m29.80 m4.10 m6.20 m6.25 m3.60 m
Osječka ulica -13.90 m4.10 m6.25 m6.25 m3.70 m
EŠ/EF25 m9.20 m4.40 m - -3.50 m
OŠ Brajda13.20 m14.15 m3.90 m6.05 m6.25 m3.60 m
CZOO27,66 m11,43 m4,20 m6,13 m6,25 m3,65 m

TF/PIGŠ/TŠSB – Dosta vam je grafičkog dizajniranja, popravljanja računala ili mehanike? Nisu vam bezveze napravili košarkaško igralište vani. Teren je toliko prostran da možete isprobavati vaš dron (vidjeli vlastitim očima). Međutim, bez obzira na to, igralište ne spada u sam Olimp riječkih igrališta. Table su loše čim ih vidite, dok su crte su malo izblijedjele, ali ipak ništa tragično. Stabla pored terena pak pružaju hlad u užarenim haklerskim obračunima, a ako nađete drugi stalak, moći ćete čak odigrati i malo odbojke za zagrijavanje. Naravno, to vrijedi za cure, dečki se zagrijavaju na nogometnom igralištu pored.

Konačna ocjena je 5,5 od 10 koševa.

Medicinski fakultet –  Ako se u budućnosti ne želite petljati sa studentima medicine, dođite se rekreirati na njihovo obližnje igralište. Table su bijele poput doktorskih kuta te otporne na sve antibiotike. No, njihove konstrukcije su teško oboljele od korozije, a još jedan problem je natpis na ulazu u teren koji nam govori da je parkiranje na igralištu ponekad dozvoljeno. Kako god bilo, nadamo se da ćete se snaći u šumi različitih crta (p.s. žute su za košarku). Također, igralište vam pruža jedinstvenu priliku da gledate košaricu iz vaše vozačke kabine, gdje turiranjem i paljenjem guma podižete atmosferu koja će možda zapaliti i loptu na terenu. No vaš auto neće biti siguran jer ograda ne okružuje cijelo igralište te je velika mogućnost da netko zakuca loptu u vašu šoferšajbu.

Ovo igralište je zaslužilo ocjenu 6 od 10 koševa.

Osječka ulica – U vrijeme izlaska članka, mislili smo da smo na ovom igralištu imali čast upoznati konstruktora samoga koša, ali prema informacijama koje smo kasnije doznali čini se da smo bili u zabludi. U svakom slučaju, saznali smo da je za postavljanje koša zaslužna inicijativa obližnjih stanara koja se zasigurno dobro potrudila jer se radi o vrlo dobrom terenu koji je zapravo uklopljen u dio parkirališta. Tabla i konstrukcija su u odličnom stanju te su i crte lijepo označene. Jedini problem je nezgodna lokacija na uglu same ulice, ali ona vas ne smije spriječiti da dođete ovdje te donesete potrebnu slavu ovom košu i obradujete lokalne haklere koji su ponosni na njega.

Ocjena za ovo igralište s jednim košem je 4 od 5 koševa.

Ekonomska škola/fakultet – Znate kako prepoznati staro igralište? Po drvenim tablama. A kako prepoznati jako staro igralište? Po slomljenim drvenim tablama. Ekonomsko igralište je jako staro igralište, a to naravno predstavlja veliki problem ako želite igrati kvalitetnu košarku. Čak su i mrežice ovdje odustale od života, a prije ćete doći i do drugog igrališta nego naći crte na ovom. Da vam olakšamo potragu, crte za tricu ni ne postoje. Ako ipak vaša želja ispari kad vidite igralište, slobodno možete otići na partiju nogometa odmah pored.

Ocjena za igralište je 2,5 od 10 koševa.

OŠ Brajda – Napokon igralište vrijedno pisanja. Bilo je osvježenje u ovom našem bloku vidjeti odličan teren. Table, crte. koševi, sve se ravna prema našoj BasketaRI razini. Ovdje smo čak vidjeli i ljude kako igraju košarku (imamo dokaze). Dobili smo i izjavu od gospodina Haklera, koji nam je rekao da nažalost ovo igralište nije previše posjećeno. To je velika šteta jer ako zanemarimo zastarjele konstrukcije, ovo igralište premašuje standarde svojih riječkih kolega. Ostali ekskluzivni sadržaji koji se nude pored igrališta su parkić i nogometni teren.

Ocjena za ovo igralište je 9 od 10 koševa.

Centar za odgoj i obrazovanje – Ovo je izvor Košarke za sve. Riječki klub FSV u suradnji s Centrom već dugi niz godina organizira treninge košarke za skupinu djece s različitim poteškoćama.

A igralište kraj centra je samo po sebi solidno. Table nisu u najboljem stanju, ali će poslužiti za jedan kvalitetan hakl. Veliki problem predstavljaju vozila koja su ponekad uparkirana na samome igralištu. Teren je okružen šarolikim zidovima te skrovitim parkićem, koji pružaju ugodan ambijent.

Ocjena za posljednje igralište članka je 6 od 10 koševa.

Nadamo se da ćete oprobati ova igrališta u stvarnosti te da smo vas zainteresirali za njih ako niste bili na njima dosad, a isto tako priželjkujemo vidjeti da se na njima poprave poneke potrebne stvari. Možda ste na našem portalu pročitali neke loše vijesti o riječkoj košarci zadnjih dana, no vjerujte nam – odlazak na igralište gdje ste samo vi, lopta i koš natjerat će vas da se opustite od svega negativnog. Sljedeća avantura s igralištima Rijeke čeka nas za mjesec dana kada prolazimo terene MO Škurinje, Škurinjska Draga, Drenova i Kozala.

Photo by: BasketaRI