Richardson odlazi, Štemberger i Štimac pristali smanjiti ugovor

admin-ajax

Kvarner 2010 je uoči nove sezone bio prisiljen na velike financijske rezove. Smanjenje budžeta više i od 50 %  je u konačnici odustajanje od ABA lige pokazalo kao nužnu odluku. Naravno, rezanje proračuna kluba uzrokovalo je i odlaske igrača, a nakon Petra Marića i Patrika Jambrovića odlazi i nedavno pristigli američki centar Bilal Richardson.

“Kvarner 2010 nema vremena odgajati novaka koji je došao sa strane. Upitan je i njegov zdravstveni status pa nismo željeli ući u rizik” – rekao je za Richardson sportski direktor kluba Marko Šamanić u razgovoru za Novi List.  S druge strane riječki veterani Andrej Štimac i Siniša Štemberger pristali su na smanjenje svojih ugovora i dogovorili ostanak kako bi svojim iskustvom pomogli ovoj sada mlađoj momčadi. Nova financijska situacija preusmjerila je način gledanja kluba te se sada Kvarner okreće i drugim stvarima.

Hrvatska može imati deset profesionalnih momčadi u svim sportovima. Ovo je naš odgovor na iščitavanje situacije. Cilj novoga ciklusa je pretvoriti klub u akademiju, u tom smislu se uređuje »Nafta« za pet dodatnih mjesta za smještaj. Želimo postaviti dugoročno održivi sistem, kojim će riječka košarka zadržati ozbiljnost u radu. »Kvarner 2010« nije privatan klub, već grada i županije, njihovu pomoć trebamo više nego ikad- izjavio je Šamanić

Naravno, novi plan rada je sada Kvarner gurnuo u drugi plan što se tiče natjecateljskih ambicija. Ali sigurni smo da će se dugoročno rad kluba isplatiti i da je budućnost svijetla za riječku košarku. A sada igračima momčadi koja ulazi u sezonu predstoji da se bore , pokažu što znaju i predstave perspektivu košarke u gradu.