Ra’Shad James je novi Amerikanac u Cedeviti

maxresdefault

Cijeli dan smo proveli u iščekivanju potpisa iskusnoga Sebastiana Telfaira, ali na kraju dana u Cedevitine redove je sletilo pojačanje u obliku jednoga drugog Amerikanca.

Ra’Shad James (185 cm, SG, 1990.god) je izdanak St. Thomas Aquinas sveučilišta s kojega se poslije prebacio u Iona sveučilište. U svojoj juniorskoj karijeri nije imao zapažene uspjehe te ga 2013. na draftu nitko ne izabire. U svoje redove ga tada uzimaju Reno Bighornsi, gdje je Ra’Shad James procvjetao zahvaljujući napadačkom sustavu Reno Bighornsa. U svojoj drugoj sezoni tamo je bilježio odličnih 20,7 koševa i 3.3 asistencije po utakmici.

U sezoni 2015/2016 odlučio se za internacionalnu turneju, gdje je igrao u redovima poljskog Koszalina i korejskog Wonju Dongbu Promya. Tamo nije imao uspjeha te se vraća u NBA-D ligu, gdje je do kraja sezone igrao za Westchester Knickse, gdje je u 15 utakmica ubilježio 16,6 koševa po utakmici.

Ove godine se htio izboriti u dugo sanjani NBA, ali čak i nakon dobro odigrane Ljetne lige u dresu Millwauke Bucksa, nije dobio ugovor u nijednom trening kampu.

Ra’Shad James će u igru Cedevite donijeti agresiju te dobar šut, koji je pokazivao kroz karijeru. Nadamo se da će nastaviti s teškim radom i jednog dana ostvariti svoj san igranja u NBA-u.

Fun fact: Ra’Shad James je bio dvaput sudionik natjecanja u zakucavanju u NBA-D ligi. Samo neka ne zakucava ovako protiv Kvarnera i Škrljeva i svi sretni i zadovoljni.

Photo by: Youtube screenshot