Ramljak se vratio u Zadar, Marić natrag u Slovačku

zadar-logoKK Zadar prolazi kroz turbulentno vrijeme.  Zbog blokade FIBA-e koja je uspostavljena zbog dugovanja prema bivšim igračima, Zadrani ne mogu registrirati nove igrače Maja Kovačevića i Igora Marića, a potonji prvi službeni nastup više nije mogao čekati i vratio se u svoj bivši klub Prievdzu. No dobra vijest za Zadar stigla je u povratku Ivana Ramljaka u njihove redove.

Ramljak koji je za Zadar prošle sezone bilježio 7.2 poena i 4.3 skoka u ABA ligi te 11.1 poena i 6.2 skokova u A-1 ligi vraća se na Višnjik nakon samo jedne prave utakmice za Zagreb protiv Škrljeva prošlog vikenda. Za 26-godišnje krilo iz Posušja blokada FIBA-e ne vrijedi pa će za Zadar moći igrati već ove nedjelje protiv MZT-a, dok će nastup u A-1 ligi ipak morati pričekati do drugog dijela sezone.

Igor Marić je odigrao dobrih 8 pripremnih utakmica za Zadrane, ali registracija za novi klub predugo je trajala te se 31- godišnji bek šuter vraća u Slovačku gdje je prošle sezone s Prievidzom osvojio naslov slovačkog prvaka. Slovenac Maj Kovačević i dalje trenira za Zadar, no teško da će i on dugo čekati da se sve razriješi.

Uprava Zadra tvrdi da bi plaćanje dugova prije roka određenim predstečajnom nagodbom koju je klub prošao bilo kršenje zakona, no s druge strane navijači Zadra predvođeni skupinom Tornado za čelne ljude više nemaju strpljenja i traže ostavke. U svakom slučaju, nadajmo se da će problematična situacija u gradu košarke što prije doći do svog rješenja.