Rajković: Više nego zadovoljan sezonom; Sep: Sljedeće godine idemo po playoff

KK Škrljevo privodi kraju svoju drugu prvoligašku sezonu. Nakon što su u A-1 ligi počeli s omjerom 1-8, smijenjen je trener Luka Bujas te je došao domaći stručnjak Damir Rajković koji je ostvario 8-7 omjer od trenutka otkada je sjeo na klupu kluba s Mavrinaca te ih tako doveo do devet pobjeda pa Škrljevo kolo prije kraja drži 9.poziciju. Tako su Zeleni osigurali ostanak u elitnom košarkaškom društvu po drugi put te optimistično idu dalje u nove izazove. Evo što su trener Rajković, predsjednik kluba Vice Sep i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić za Kanal Ri rekli o sezoni pri kraju, dosadašnjim uspjesima kluba i pogledu na budućnost.

Vice Sep: Jako smo ponosni bili već prije tri godine kad smo i ušli u prvu ligu te je to već bila velika stvar. Prošle godine smo osigurali opstanak u posljednjim kolima, iako smo bili na pragu ulaska i u ligu za prvaka te je i ta sezona bila jako dobra – kaže Sep i nastavlja o velikim slavljima poput onih protiv Zagreba i Cedevite – Te pobjede donijele su nam mirnoću na samoj ljestvici i dečki su stvarno odradili odličan posao tako da smo ovih zadnjih mjesec dana mogli uživati bez ikakvog opterećenja kao što smo imali prve sezone.

Stvarno smo ponosni jer jedno Škrljevo, jedan Grad Bakar ima prvoligaša. Samo je deset gradova koji imaju prvoligaša u košarci, a mi smo jedan od sada već i u trećoj sezoni prema kojoj idemo.

Trener Rajković nije skrivao sreću ostvarenjima Škrljeva otkada ga je preuzeo.

Damir Rajković: Mogu biti više nego zadovoljan. Kada sam došao, ekipa je bila na jednoj pobjedi, grčevita borba za opstanak, a mi smo ga sad tri kola prije kraja uspjeli osigurati i doveli se do toga da mirno završimo sezonu. Predstoji nam još utakmica protiv Kvarnera, mislim da će to biti stvarno jedan završetak sezone kakav želimo, a to je da završimo s 10 pobjeda.

Sep je zatim pojasnio kakav identitet je vodstvo kluba htjelo dati Škrljevu puno prije nego što su došli u prvoligaško društvo.

Vice Sep: Kada smo krenuli 2005., rekli smo da je ovo pučki klub, klub mještana i tako se cijelo vrijeme i ponašamo. Trudimo se da je uvijek dobra atmosfera što je bitnije od bilo čega, da je na tribinama ljudi. Ono što smo pokušavali je naviknuti ljude da se subotom navečer na Mavrincima igra košarka, da dođu cijele obitelji, da ostanu poslije i da to zavole. To smo uspjeli jer je stvarno osim ABA ligaša Škrljevo po gledanosti odmah poslije Šibenika, Sinja i Splita. Imamo jako dobru posjećenost i s time smo prezadovoljni.

Sep nije propustio niti istaknuti važnost pomoći koju su dobili od Grada Bakra. 

Vice Sep: Mi bez Grada Bakra sigurno ne bismo došli ovdje gdje jesmo, ne bi ušli u prvu ligu da nismo imali potporu od Grada koji je rekao u tom trenutku da će nas podržati u nastojanjima da uđemo u nju. Isto tako, Grad nas je nastavio pratiti i sada dok smo u prvoj ligi. Tu je uvijek i naša šira zajednica od koje bi se sigurno moglo više dobiti. Tu prvenstveno mislimo na subjekte i na privrednike za koje moramo reći da nas slabo prate. Sve su to naša osobna poznanstva i neke prilike koje smo tu i tamo uspjeli ugrabiti.

Na predsjednika kluba nadovezao se i gradonačelnik Bakra, Tomislav Klarić koji je objasnio recept uspjeha za Škrljevo.

Tomislav Klarić: Uz podršku Grada i veliki entuzijazam mještana Škrljeva, ali vodstva kluba gdje je naš Vice Sep dao veliki obol sa svojim prijateljima sada možemo biti zaista ponosni što imamo prvoligaša. Sam pogon je bio 200 tisuća kuna, ovog trenutka Grad Bakar sudjeluje s 800 tisuća kuna, tu je svakako i najam sportske dvorane na Mavrincima. Sam kotač se pokrenuo i bit će ga teško zaustaviti – kaže Klarić i nadodaje – Novac ne rješava ono drugo, a to je silan angažman velikog broja ljudi koji su zaista dali ogroman doprinos klubu tako da bez njih sam novac ne bi bio dovoljan da pokrene ovaj kotač koji sad uzima sve više maha.

Zatim se Sep okrenuo i na ono što od Škrljevana možemo očekivati sljedeće sezone.

Vice Sep: Kada bismo sljedeće sezone ponovili ovaj uspjeh, jer ćemo ove od 14 klubova završiti na 9. ili 10. mjestu, bilo bi odlično jer se liga skraćuje te ispadaju 4 kluba. Bili bi presretni s ovom bodovnom pozicijom, međutim Škrljevo i mi imamo mentalitet pobjednika  i želju, sportaši smo tako da uvijek želimo više. Sljedeće godine ajmo reći da želimo uloviti i playoff.

Predsjednik Škrljeva se za kraj osvrnuo i na mlađe kategorije kluba koje su u uzletu.

Vice Sep: Djece je, hvala Bogu, sve više i više. Mi imamo u klubu juniore, kadete i mlađe kadete. Međutim, sad se pojavljuje već jedan problem nedostatka termina u prekrasnoj dvorani Mavrinci jer je ona jednostavno prebukirana i naši najmlađi uzrasti koji dolaze, 2005/06./07. godište nemaju trenutačno termine.

No i za taj problem se u gradu Bakru brinu. U Škrljevu je kraj doma kulture predmalo izvrsno uređeno vanjsko igralište koje tako može poslužiti kao novi prostor za treninge. Još jedna sjajna vijest je izgradnja školsko-sportske dvorane na Hreljinu koja je u tijeku i koja će sigurno pomoći da se u našoj regiji stvore bolji uvjeti za razvoj košarke i svih ostalih sportova.