Radivoj Korać kup: Crvena Zvezda nadjačala Partizan

Crvena Zvezda nije dopustila nikakvo iznenađenje u finalu “Radivoj Korać” kupa te je uzela pobjeda protiv Partizana rezultatom 76-64.

Partizan je bio bitno oslabljen u ovom susretu (nije mogao računati na startnog playmakera, Willa Hatchera, na glavnog trenera Aleksandra Džikića te na Vanju Marinkovića). Međutim, to se nije previše osjetilo na njihovoj igri. Dobro su se držali igrači Partizana protiv Crvene Zvezde u prvom poluvremenu. Obje strane su se borile za svaki poen, što i priliči jednom ovakvom derbiju. Ipak, igrači Crvene Zvezde su bili malo spretniji u drugoj četvrtini te su došli do minimalnog vodstva od dva koša, 36-34. Treća četvrtina isto je prošla u izjednačenome tonu, ali se pred kraj nje događa prijelomni trenutak. Jamont Gordon radi prekršaj u napadu, koji se nije svidio klupi Partizana, pogotovo treneru Nenadu Čanaku, što je rezultiralo tehničkom za njega te slobodnim bacanjem za Marka Gudurića. 

Od tog trenutka nadalje, Crvena Zvezda se više nije okretala. 52-47 je bilo na kraju treće dionice, ali do kraja utakmice ta se prednost nastavila povećavati sve do konačnih +12. Partizan se trudio vratiti u rezultatski egal, ali Crvena Zvezda je bez problema kontrolirala tijek utakmice.

Marko Gudurić bio je junak ove pobjede s 18 koševa te je proglašen MVP-em finala. Marko Simonović isto je susret završio s 18 koševa. Kod Partizana je najbolji bio Adin Vrabac s 12 ubačenih koševa. 

Photo by: Youtube