Pula očekivano pala protiv Medveščaka

Očekivano je završio izlet Puležanki u Zagrebu.

U novome kolu Prve ženske košarkaške lige košarkašice Pule Črnja Toursa su na gostovanju kod Medveščaka doživjele poraz rezultatom 75-64. Bez ikakve najave je Medveščak utakmicu započeo s 11-3 te je tako jasno i glasno odmah u prvim minutama susreta pokazao da želi ovo što prije završiti. Naravno, nije Medveščak stao na tome. Nakon što se Pula ‘približila’ na -5 (11-6), ponovno domaćin pali turbo pogon te četvrtinu završava sa serijom 16-8 (27-14). Na veliku žalost gošći, druga četvrtina nije ponudila ništa novo – prednost domaćina nastavila se penjati dok nije dosegnula vrtoglavih +22 na poluvremenu (46-22).

Drugo poluvrijeme ponudilo nam je samo konsolidaciju gošći koje su iskoristile činjenicu da je Medveščak na teren poslao svoju klupu. Međutim, jedino što su uspjele je srezati svoju konačnu razliku s -22 na -11.

Trener Pule, Ivan Đukić, nije bio previše iznenađen konačnim ishodom što se najbolje dalo iščitati iz izjave danoj portalu Ženska košarka:

Kao i nebrojeno puta do sada Medveščak do poluvremena napravi veliku i nedostižnu razliku, a onda trener pruži curama sa klupe priliku da igraju i mi smanjimo na pristojnu razliku tako da je završio još jedan ugodan izlet u Zagreb. Šteta što nije počeo advent da i to obavimo.

Patricia Bura bila je najbolja topnica Medveščaka danas sa 17 koša, dok je kod Pule Lea Hajdin ubacila okruglih 20.

Medveščak – Pula Črnja Tours 75-64 (27-14, 

Medveščak: Petrak 5, Nimac, Tadić 12, Borović 10, Vojtulek 6, Todorić 5, Uzelac 8, Tepeš 3, Radoš 6, Grizelj 3, Bura 17, Macan
Pula Črnja Tours: Đukić 9, Pjevac 4, Perko 7, Hajdin 20, Franić, B. Trehub, Prugovečki 2, Ramljak 8, K. Trehub 11, Đikić 3