Prvi regionalni derbi sezone pripao Kvarneru 2010!

Juniori Kvarnera uspjeli su se dočepati pobjede na gostovanju kod Škrljeva.

Nije dugo trebalo čekati na prvi lokalni derbi između Kvarnera 2010 i Škrljeva koji se odigrao u sklopu regionalne juniorske lige. Pobjeda je pripala juniorima Kvarnera 2010, ali krenimo redom. Sam početak susreta pokazao nam da ćemo imati prilike gledati zanimljivu utakmicu te je on pripao Kvarneru 2010, 18-23. No, već u drugoj četvrtini svjedočimo razriješenju utakmice – Kvarner četvrtinu dobiva s 14-29 te na odmor bježi s visokih +20, 32-52. Na poluvremenu se već moglo zaključiti da će Škrljevo bti izuzetno teško stići takav zaostatak, ali to nije značilo da su se predali. U drugome poluvremenu uspjeli su dobiti obje četvrtine, ali na njihovu žalost, to im je samo donijelo smanjenje zaostatka te poraz rezultatom 81-89.

Trener pobjedičke momčadi, Hrvoje Radanović, bio je izazito zadovoljan cijelim derbijem u cijelini, a ponajviše naravno i uzetom pobjedom:

Čestitam igračima na pobjedi protiv juniorske momčadi premijerligaša Škrljeva, jednog od glavnih favorita za naslov ovogodišnje Regionalne Juniorske lige. Naša ekipa je ove sezone drastično pomlađena, sastoji se od samo 4 igračaizlaznog juniorskog godišta, sa mnogo igrača kadetskog i mlađe kadetskog uzrasta , te će nam svaka utakmica biti pravi izazov i sakupljanje iskustva. Cilj nam je napredovati prije svega kroz kvalitetni trenažni proces koji je temelj svega, sam rezultat u ligi je sekundaran. Drago mi je da je lokalni derbi privukao dobar broj gledatelja, ipak je ovo bio prvi okršaj izmedju premijerligaša i A1-ligaša. Utakmica je ponudila zanimljiv dvoboj na parketu, ovoga puta naši su igrači odnijeli, čini mi se, zasluženu. Čestitam Škrljevu na fer i korektnoj, sportskoj borbi.”

Odličan je bio Brajdić s 25 koševa za Kvarner, dok se kod Škrljeva opet izdignuo duet JashariHrnjkaš koji je kombinirao za 52 koševa.

KK Škrljevo – KK Kvarner 2010 81:89 (18:23,14:29,15:11,34:26)

Škrljevo: Kopajtić, Orešković 3, Jashari 25, Vranković 7, Cvetković 6, Kalac 11, Hrnjkaš 27, Sušanj, Zatezalo 2, Prpić, Tkalčec.
Kvarner: Kučić 12, Jerčinović, Volarević 5, Lisac, Sablić, Pribanić, Vučić 18, Bačić, Brajdić 25, Marinčić 15, Šibenik 14,Klasan.