Popović: Ne broji se dojam, broje se bodovi

Hrvatska je svladala Rumunjsku u drugom kolu EuroBasketa i time gotovo sigurno osigurala osminu finala ovog natjecanja.

Dvije očekivane pobjede nad Mađarima i Rumunjima su tu, međutim igra naše reprezentacije nije na razini koja se očekivala što je pomalo zabrinjavajuće s obzirom da nam tek slijede utakmice s najtežim protivnicima, Crnom Gorom i Španjolskom. Ipak, naš drugi play Marko Popović ne vidi previše razloga za brigu:

Dvije pobjede u startu za lakšu pripremu za Crnu Goru i Španjolsku. Dojam nije najbolji, međutim ne broji se dojam, broje se bodovi. Nadam se da ćemo se već za sljedeću utakmicu bolje pripremiti, odnosno da ćemo bolje pristupiti utakmici i igrati bolje jer možemo bolje. Ja stvarno ne vidim razloga za nervozu unutar ove ekipe. Ne treba stavljati sada breme da smo mi najbolja reprezentacija, da moramo dobivati 30, 40 razlike. Trebali smo možda malo više odmoriti naše glavne igrače, ali eto, opet su se danas jako potrošili. Znamo njihovu kvalitetu i osjećamo se sigurnije kad su oni na parketu – kaže Pop

Popović je u jučerašnjoj pobjedi imao 9 poena te zasada pokazuje da može odigrati jako dobru rolu s klupe, što bi trebalo biti važno u onim bitnijim susretima:

Ja napadački cijeli svoj život igram isto. Ove godine u reprezentaciji imam noviju ulogu jer imam puno manje minuta pa je normalno da se puno manje trošim u obrani za to kraće vrijeme koje jesam u obrani. Ako mogu na taj način pridonijeti reprezentaciji spreman sam žrtvovati se i jednostavno mislim da svatko treba razmišljati na taj način u ovoj reprezentaciji jer hijerarhija se zna. Poeni su u rukama Bogdanovića i Šarića i normalno svaku večer može iskočiti netko drugi uz njih. Treba im dati ruku jer njih dvojica neće moći sami iznijeti ovo prvenstvo – zaključio je Popović.

Odmarao je Petrović Marka Tomasa danas kako bi ga uštedio za utakmice u sljedeća dva dana, a izrazio je i zadovoljstvo Popovićevom igrom, s malom zabrinutošću za formu Ukića. Pred Hrvatskom je sada dan odmora, a u ponedjeljak igramo protiv Crne Gore u 16:45.