Popović: Najvažnije je da se trenira, rezultat nije važan

Hrvatska je uspješno završila prvi pripremni turnir prije EuroBasketa s dvije pobjede. Pale su redom Francuska i Litva, a momci Ace Petrovića pokazali su da bez obzira na silne otkaze imaju što za pokazati u Rumunjskoj i Turskoj.

Utakmicu protiv Litve, u kojoj smo na krilima 49 poena odličnih Bogdanovića i Šarića odnijeli pobjedu u dramatičnoj završnicu prokomentirao je kratko pomoćni trener reprezentacije Ivica Skelin:

Zaslužena pobjeda. Vodili smo 40 minuta. Na kraju je utakmica bila zanimljiva, prije svega našim greškama. Obje utakmice ocjenjujemo pozitivno. Došli smo do važnih saznanja i smatram da će nam pomoći u daljnjim pripremama pred EuroBasket – rekao je Skelin za stranicu saveza.

U susretu protiv Francuske sve je prelomio Marko Popović iz kojeg progovara iskustvo te zna da je još dalek put do EuroBasketa i prve utakmice protiv Mađarske.

Dvije pobjede. Najvažnije je da se trenira, rezultat nije važan. Najvažnije je da smo imali tu rotaciju i da su svi osjetili igru. Preostaju nam još četiri utakmice prije samog Europskog prvenstva i onda slijedi ono najbitnije – zaključio je naš playmaker.

Reprezentacija sada ide prema Opatiji gdje ćemo je dobiti priliku gledati 12.8. u 18 sati protiv Slovenije i 14.8. u isto vrijeme protiv Ukrajine.