Popović: Nadam se da ćemo dati svoj maksimum

Marko Popović ne može dočekati EuroBasket.

Povratnik u reprezentaciju je za Novu TV progovorio opet o reprezentaciji. Prvo je krenuo pričati o svojoj ulozi na nadolazećem prvenstvu:

” Ne vjerujem da ću biti jedan od nositelja igre iz razloga šta se ova reprezentacija formirala proteklih nekoliko godina dok mene nije bilo tu. Ja znam što mogu, ako mogu donijeti neku prevagu, bit će mi drago. Sigurno da sam spreman na sve, što god mi se dodijeli prihvatit ću objeručke.”

Popović se jako raduje što će vidjeti Darija Šarića u reprezentaciji te mu žao što nije osvojio nagradu za novaka godine:

S moje intimne strane bi volio da je Dario bio rookie godine, to bi bilo prvi put u povijesti da Hrvatska ima rookieja u NBA-u. Dario se razvija sasvim prirodno, svoj talent je takoreći izbrusio do kraja. Mislim da je on stožerni igrač naše reprezentacije, pokazao je karakter što je najbitnije i sigurno da je uz njega puno lakše igrati.”

Za kraj, istaknuo je veliku želju reprezentacije za koju se nada da će se pretočiti u nešto konkretno na nadolazećem prvenstvu:

Mi igrači bi, više nego itijedan drugi navijač, htjeli taj uspjeh, tako da… Na nama je taj teret i trebamo ga iznijeti, a sad, dokle ćemo stići, ja ne znam, ali nadam se da ćemo dati svoj maksimum.”

Neka ti riječi pozlate, Pop.