Pokaži svoje košarkaško znanje na kvizu u Klubu mladih!

Kao što ste već mogli vidjeti na našoj FB stranici, u suradnji s našim partnerima organizirali smo projekt Riječki obruči kojim ćemo tijekom EuroBasketa krenuti u popularizaciju košarke kroz uređenje igrališta na Kozali te gledanjem EuroBasketa u riječkom Klubu mladih. Uz gledanje EuroBasketa, tu su razne popratne aktivnosti kao što je košarkaški kviz za kojeg ćete sada saznati sve potrebno.

Za vrijeme EuroBasketa mislili smo organizirati 3-4 košarkaška kviza. Prva dva u tjednu od 4. do 10.9., ostalo od 11.9. do 17.9. Pa da objasnimo pravila: svaki od kvizova imat će posebnu temu. Unutar te teme bit će 3 kategorije što znači da će svaka ekipa dobiti po tri seta pitanja tj. kviz će se sastojati od tri runde. Prva runda nosit će pitanja od 5 bodova, druga 10, a treća ključna runda nosi najviše – pitanja od 20 bodova. Na koju kategoriju pitanja će odgovarati u prvoj, drugoj i trećoj rundi, odlučit će same ekipe što zapravo znači da će morati procijeniti koju kategoriju slabije, a koju bolju znaju. Naravno, pobjednici doma nose vrijedne nagrade, ali bez brige, naći će se nešto i za sve ostale.

Svaka ekipa može imati od 2 do 5 članova.

Prvi kviz na rasporedu je u Klubu mladih 5.9. nakon utakmice Hrvatska – Španjolska koja se igra od 16:45. Tema se nameće sama: EuroBasket kroz povijest, a kategorije su “Hrvatska na EuroBasketu”, “Osvajači medalja” i “MVP igrači”. Znači pitanja su vezana uz sva održana EP u košarci, ali ne moraju se nužno odnositi na same turnire. U prijevodu, ne morate se bojati pitanja “Tko je osvojio 4.mjesto na EuroBasketu 1949.” već ona mogu biti i sljedeća npr.” MVP EuroBasketa 2009. bio je Pau Gasol. Za koji je klub stariji Gasol tada igrao?”. Za prvi kviz možete se prijaviti vrlo jednostavno: nakon što oformite ekipu, javite nam se porukom na naš Facebook i obavijestite nas o broju članova i imenu svoje ekipe. Prijaviti se možete do ponedjeljka, 4.9.(uključujući i taj dan).

Pozivamo Vas sve u Klub mladih 5.9. na prvi kviz pa onda poslije i na ostale(za njih ćete sve saznati na vrijeme) te pokažite da baš Vaša ekipa zna sve o košarci!