Podravac srušio Karlovac u zadnjoj četvrtini

Košarkaši Karlovca nisu se uspjeli nositi s Podravcem u novom kolu kvalifikacijske lige te su morali priznati novi poraz, 62-83.

Šanac je u susret ušao bez dva vrlo važna igrača (Požar, Josipović) te je znao da će ostatak momčadi trebati biti na visokoj razini za pobjedu. Stvari su dobro krenule u prvoj četvrtini za domaćina, koji je furiozno otvorio četvrtinu serijom 12-3. No tada karlovačka mašinerija staje te s nekoliko zaredanih pogrešaka u napadu vraća Podravac u egal, koji ubrzo prerasta u vodstvo gostiju pred kraj četvrtine, 18-21.

Podravac je nastavio u drugoj četvrtini u istom ritmu te je bez većih problema održavao svoju minimalnu prednost. Karlovac se dobro držao, ali nikako nije uspijevao opet uzeti prednost. U 18. minuti je Dominic Gilbert uspio napokon vratiti prednost na stranu domaćina (35-32), ali kad se činilo da će Karlovac otići na predah s odmorom, Gilbert i Gazić su zaredali s izgubljenim loptama, što najbolje koriste Zadravec i Šiprak iz redova gostiju za odlazak Podravca u svlačionice s rezultatom 35-40. 

Šanac je tokom druge četvrtine primio još jedan veliki udarac: Novosel je morao napustiti igru u 14. minuti zbog ozljede te je tako dodatno oslabio startnu petorku.

U trećoj četvrtini zaostatak se počeo sve više i više oscilirati, ali Karlovac se i dalje uspijevao držati na nogama protiv razigranog Podravca, koji je nanjušio krv u redovima domaćina. Pred zadnjih deset minuta zaostatak je bio dostižnih -7, 50-57. No, Šanac nije više imao snage u zadnjoj četvrini. Podravac je prelomio susret kod rezultata 55-60 serijom 23-7 te je tako ubilježio svoju novu pobjedu.

Gilbert je bio blizu double-double učinka s 20 koševa te 9 skokova. Dario Gazić isto je uhvatio 9 skokova, kojima je uspio pridodati još 13 koševa. Kod Podravca je nezaustavljiv bio Zadravec s 33 koša- 

Karlovac Šanac – Podravac 62-83 (18-21, 17-19, 15-17, 12-26)

Karlovac: Šanac: Panjević 8, Kragulj 2, Gazić 13, Gilbert 20, Novosel 4, Beber 7, Kraljić 8, Vladić

Podravac: Zadravec 33, Nikolić 4, Krajinović 2, Lukčin, Kenđelić 8, Šiprak 21, Matoić 6, Hršenjak, J. Zadravec 5, Križić, Balatinec 1