Pierre Jackson novo pojačanje Cedevite

pierre-jacksonNakon ne pretjerano dobrog ulaska u sezonu, Cedevita je odlučila svoje redove pojačati slobodnim igračem Pierreom Jacksonom. Ovaj playmaker je svoju prošlu sezonu proveo u redovima ekipa NBA D-Lige i to bez gotovo ikakvog doprinosa, no Vitamini definitivno imaju razloge za potpisivanje Jacksona.

Nakon što je završio sveučilište Baylor, Jackson je izabran kao 42. pick  NBA drafta 2013. od strane Philadelphia 76-ersa. Iako je imao prilike u ljetnoj ligi i predsezoni,  Jackson nije uspio doći na finalni roster neke NBA momčadi već je svoju slave zadobio u već spomenutoj razvojnoj D-ligi gdje je svojevremeno držao rekord za najviše poena postignutih na jednoj utakmici, njih čak 58 kad je igrao za ekipu Idaho Stampede. Također uz avanture u SAD-u, imao je i kratke angažmane u francuskom ASVEL-u te turskom Fenerbahčeu, međutim nigdje nije uspio ostaviti dublji trag već je njegova igra s vremenom bilježila sve veće oscilacije i pad.

Nakon što je ove godine igrao ipak solidnu Ljetnu ligu za Portland Trail Blazerse, Cedevita je bila prvi klub koji je odlučio pružiti priliku Jacksonu te se nadaju da bi mogao pružiti predstave za koje ima potencijal. Ako se 25- godišnji Amerikanac sjeti nekih utakmica iz prošlih godina, Cedevita bi mogla dobiti potreban boost u napadu.

Photo: youtube.com