Petrović: Tko god dođe u osmini finala, zahtjevan je protivnik

Uoči utakmice s Češkom naši reprezentativci opuštali su se danas na zajedničkom ručku, a izbornik Petrović prokomentirao je prošlu utakmicu protiv Španjolske i nadolazeće izazove.

Nakon lošije igre i pobjeda, došla je bolja igra i poraz protiv Španjolske. No bez obzira na njega, dojam je da Hrvatska jednostavno raste iz utakmice u utakmicu.

Jednostavno smo se igrali na one stvari koje ne odgovaraju Španjolcima i to je izazvalo dosta veliku pozornost ne samo u našoj javnosti, nego vidim i u cijeloj Europi. Čak su Španjolci, vidim to po njihovim izjavama, zahvalni što je došlo do jedne takve utakmice jer da to nisu imali, upitno je kako bi se ponašali u nekoj čvršćoj utakmici koja će ih možda čekati u Istanbulu. U svakom slučaju, sjajna utakmica. – rekao je Aco.

Sada, prije toliko čekanog početka završne faze, slijedi utakmica sa Češkom sutra u 13 i 30 gdje će više igrati ipak rezervne snage. Nakon toga, čekat ćemo rasplet u zanimljivoj skupini D te našeg protivnika u istanbulskoj Sinan Erdem areni u nedjelju.

Mi od prvog dana govorimo – 10. rujna, tko god dođe, uvijek je zahtjevan protivnik za prolazak dalje. Mislim da je utakmica protiv Češke tranzicijska utakmica gdje ću sasvim sigurno odmarati Tomasa i Žorića, a puno ću više prostora dati igračima koji su manje igrali. Prema tome, mislim da je to njima sjajan motiv da odrade tu jednu utakmicu na kvalitetan način. Naši glavni igrači i nositelji će sutra odreagirati s klupe jer im je ipak potrebno 10-15, možda 20 minuta igre s obzirom da imamo praktički tri dana do knock-out utakmice. – rekao je za kraj Petrović.

Photo by: HKS