Petrović: Svi smo htjeli dobiti ovu utakmicu!

Aco Petrović bio je očekivano zadovoljan pobjedom nad Francuskom.

Naš izbornik poslije pobjede nad Francuskom 92-87 je priznao da se malo zanio s minutažom glavnih igrača. Međutim, kao što je i rekao prije susreta, svi su igrači dobili priliku na terenu (osim Mavre i Zubčića koji nisu bili na klupi) te je za Petrovića light motiv susreta bio to što je svaki igrač kojeg je ubacio dao ono što je tražio od njega:

Ponijela nas je Francuska i njezin domaći teren i to što je legitimni kandidat za zlato na EuroBasketu, tako da smo otišli možda malo u ekstremnu minutažu određenih igrača. Međutim, svi smo htjeli dobiti utakmicu, da jednostavno dobijemo posljednji ‘input’ što i kako trebamo raditi, odnosno ponašati se ako želimo napraviti dobre stvari. To smo danas napravili – podignuli smo agresiju drugo poluvrijeme, dobili smo od igrača koji je ušao kao dvanaesti u rotaciji neviđenu energiju na kraju utakmice. Prema tome, ako mogu reći light motiv utakmice, onda je to dvanaesti koji je ušao u igru, Ramljak, koji je odradio fantastičan posao na svim njihovim bekovima.

Pobjeda nad Fancuskom je odličan početak priprema, ali još bolji bi bio i rušenje Litve danas u 20:00 te osvajanje cijeloga pripremnoga turnira. Naravno, pripremne pobjede ne znače previše, ali ulijevaju prijeko potrebno samopouzdanje koje nam je moglo se reći falilo na prijašnjim eurospkim smotrama.

Photo by: HKS