Petrović: Nervoza je trajala sve dok nismo počeli igrati obranu kao prošlog ljeta

Hrvatska je trijumfalno prošla kroz Opatiju, porazila Sloveniju i Ukrajinu te nakon 4. pobjede na kontu ima tri dana odmora pred sobom. Ukrajina je danas pala s 79:74, a izbornik je ispremiješao rotaciju i dao svima priliku.

Petrović je poslije utakmice istaknuo da je najbitnije da nije bilo ozljeda, a malo mučenje s Ukrajincima nije za čuditi s obzirom na naporne turneje koje su iza reprezentacije:

Pribojavao sam se ove utakmice danas, ne s aspekta Ukrajine jer oni su isto tako na kraju jedne turneje koja im je trajala 8-9 dana. Uvijek su zadnje obaveze pred pauzu jako opasne i riskantne, no na sreću utakmica je završila bez ikakvih ozljeda. Igrali su igrači koji su dosada manje participirali unutar reprezentacije. Žao mi je jedino što je Bender prebrzo ušao u penale pa je u principu Šarić na silu morao provesti više minuta na terenu.

Ukrajinci su imali inicijativu sredinom današnjeg susreta, no krajem treće četvrtine Hrvatska je zauzela čvrsti stav u obrani i tu se stvorila odlučujuća prednost.

Što se tiče današnje utakmice čitam ju na svoj način. 16:9 rezultat, mi smo u solidnom ritmu, na terenu petorka koja nije ni na treningu igrala zajedno, međutim tri puta griješimo na branjenju picka, primamo tri trice i tu počinje naša nervoza koja traje sve do trenutka dok nismo počeli igrati obranu kakvu smo igrali protekle sezone u Torinu i Riju – nastavio je Aco.

Prenio je Petrović i dobre vijesti stižu oko blaže ozljede našeg kapetana:

Zadovoljan sam kako su prošla ova dva tjedna, isto tako, solidne vijesti stižu iz Zagreba za Roka Ukića jer oporavak napreduje brzo tako da bi kroz tri-četiri dana trebao početi s treningom. S te strane možemo biti maksimalno zadovoljni.

Sve u svemu, kako biti nezadovoljan kad Hrvatska ima sve pobjede iza sebe. Sada naše seniore čeka kratki odmor do 17.8. kada kreće završni dio priprema za EuroBasket, a 25. i 26.8. bit će u Ljubljani kako bi odigrali još dvije utakmice protiv Slovenije. Nakon toga brzo kreću via Cluj gdje ih prvog rujna čeka početak prvenstva.

Photo by:HKS