Petrović: Dobili smo Sloveniju praktički bez playmakera

Hrvatska reprezentacija dobila je i treću utakmicu u pripremama za EuroBasket – u odličnoj atmosferi opatijske sportske dvorane Hrvatska je Sloveniju pobijedila s 85:81.

U utakmicu je Slovenija ipak bolje ušla, a sve do sirene za odmor Hrvatska nije imala vodstvo. Izbornik Petrović zna da taj start treba popraviti:

Ovu utakmicu ću čitati puno jednostavnije nego što je ona na terenu izgledala jer smatram da su to detalji koji su bitni. Prije svega kada igrate protiv jedne takve momčadi kao što je Slovenija koja ima jednu čitavu klasnu igrača na vanjskim pozicijama. Odgovor na početku utakmice i na poluvremenu mora biti identičan, mora biti maksimalna energija – započeo je Aco.

No, razloga za nezadovoljstvo nema previše. Protiv Slovenije koja je dosad bila neporažena na pripremama i izvrsnog Luke Dončića, Šarić, Bogdanović i društvo su na koncu našli rješenje.

Mi smo ušli u utakmicu s dva lagana poena Dončića i trica s druge strane jer te energije nismo imali. Desetak dana smo iza njih što se tiče priprema i to se energetski vidi. Ponavljam, zbog toga što nismo imali energiju, oni su dolazili u te lagane pozicije koje su poentirali. Onog trenutka kada smo se dizali energetski, odnosno kada smo uspjeli naći petorke koje bi mogle odgovoriti na prvu, drugu, treću lažnu kretnju pa potom iskontrolirati centralni pick, onda smo se mi mogli braniti i u tim trenucima smo radili rezultat.

Igrali smo danas, kao što ćemo najvjerojatnije i u ponedjeljak protiv Ukrajine, bez našeg prvog playa i kapetana Roka Ukića. Njegove zamjene Mavra i Popović upali su na početku u problem s osobnim greškama, a i nisu pružili prave partije što daje posebnu notu na pobjedu kad protivnik na njihovim pozicijama ima jednog Gorana Dragića.

Jedna stvar je ovdje ključna, kada igrate protiv ovakvog profila ekipe, nama fale prvi playmaker i danas je drugi playmaker bio na terenu bez ikakvog učinka. Mi smo protiv njih igrali praktično bez playmakera što još više daje na važnosti ovoj pobjedi. Slovenija je ovog trenutka energetski spremnija od nas, mi smo se potrošili na putovanju po Francuskoj, odigrali dvije sjajne utakmice, međutim ostali smo bez playmakera – to vam je light motiv svega. Treba čestitati momcima iz razloga što smo sa svim tim problemima uspjeli dobiti jednu moćnu Sloveniju – zaključio je Petrović.

Hrvatsku sada čeka dan odmora, dok će na turniru u nedjelju zaigrati Ukrajina i Slovenija, također u 18 sati, a ukoliko nećete biti na mjestu događaja, utakmicu možete pogledati ovdje. U istom terminu naše reprezentativce čeka posljednji opatijski dvoboj – protiv Ukrajine preksutra.

Photo by:HKS