Pazin pokazao da je s razlogom prvak regije Zapad

Jedinstvena kadetska liga nije mogla bolje započeti po kadete Pazina.

Pazinjani su ostvarili domaću pobjedu u svojoj premijernoj utakmici Jedinstvene kadetske lige protiv Bjelovara rezultatom 70-67. Već od samoga počletka susreta smo mogli primjetiti da ova utakmica neće biti riješena na poluvremenu već s obzirom da se nijedna ekipa nije mogla odvojiti na više od +6 (18-13). Pazin je kroz gotovo cijelo prvo poluvrijeme držao prednost u svojim rukama, ali nikako im nije uspijevalo slomiti žilave goste koji se predvođeni Serdarušićem nisu predavali. Štoviše, nisu dopuštali Pazinu da u ijednom trenutku stane na loptu te da uzme daha.

Treća četvrtina zagolicala nam je maštu nakon što je Pazin napravio 8-3 seriju u zadnjim minutama iste što mu je donijelo +6 pred zadnju četvrtinu (64-58). Činilo se da Pazin mora samo još jednom potegnuti kako bi slomio Bjelovar.

Međutim, sada je došlo vrijeme za jednu seriju Bjelovara koja je poremetila plan Pazina (65-64) te ujedno i odvela utakmicu u napete vode. U zadnjih pet minuta susreta su ruke postale teške te je se gotovo moglo reći da bi svaka momčad za koš dala kraljevstvo. U tim teškim trenucima punim promašaja sretniji je ipak bio Pazin koji je na krilima Guština i Kajtazovića zabio četiri koša koje je u zadnjoj minuti okrunio Erik jednim pogođenim slobodnim bacanjem za pobjedu.

Guštin je susret završio s 27 postignutih koševa, dok je Filip Gustovarac upisao 17. Kod Bjelovara je sve od sebe dao Vito Porobić koji se morao zadovoljiti s 28 koševa.

Pazin – Bjelovar 70-67 (26-23, 15-16, 23-19, 6-9)

Pazin: Erik 1, Guštin 27, Kajtazović 7, Gustovarac 14, Guštin 8, Zajc 8, Fabris 5, Krulčić, Ančić, Berton, Baća, Lukšić

Bjelovar: Bosanac 2, Jug 5, Porobić 28, Serdarušić 18, Balaško 12, Vuković 3, Dašek, Feješ, Lovrić, Laić, Šormaz