Paul Pierce odigrao zadnju utakmicu karijere

Večerašnja utakmica LA Clippersa i Utah Jazza bila je i zadnja u karijeri za 39-godišnje krilo Clippersa Paula Piercea iza kojeg je ostalo fantastičnih 19 NBA sezona.

Paul Pierce je sa sveučilišta Kansas na draftu 1998. izabran kao 10.pick sa strane Boston Celticsa. Već u prvim godinama pokazao je sjajnu moć zabijanja, preuzimanja utakmica na kraju, ali i nevjerojatnu kompetitivnost na terenu i izvan njega(preživio napad nožem u noćnom klubu 2000. kada je izboden 11 puta) zbog koje su ga u Bostonu brzo zavoljeli. U početnih pet godina već je imao par zapaženih playoff nastupa sa Celticsima, no prave stvari dolaze 2007.godine kada mu u Boston stižu Ray Allen i Kevin Garnett. S njihovom pomoći Pierce dolazi do prvog i jedinog NBA naslova kada su u finalu Kelti porazili vječne rivale LA Lakerse, a upravo je Pierce bio MVP finala. S Celticsima je uspio još jednom doći do finala 2010. koje su ovaj put dobili Lakersi, a 2013. ih je tradeom u Brooklyn Netse napustio nakon 15 godina.

Iz Bostona je otišao kao istinska legenda što su mu navijači pokazivali nebrojeno puta te kao desetorostruki All-Star, drugi po poenima i prvi po ukradenim loptama te zabijenim slobodnim bacanjima i tricama u povijesti najtrofejnije NBA franšize. Proveo je godinu dana u Netsima te kasnije u Washington Wizardsima, a nekim ključnim potezima u playoffu pokazao je kako i u starijoj dobi itekako može biti bitan za ekipu. Zadnje dvije sezone igrao je u LA Clippersima vrativši se tako kod trenera Doca Riversa koji ga je vodio do naslova u Celticsima, a s jučerašnjim krajem sezone Clippersa završila je i njegova karijera. No da mu srce ipak kuca zeleno pokazao je time što je najavio da će na ljeto potpisati ugovor s Bostonom kako bi tamo službeno okončao izvrsnu karijeru iza sebe.

Photo by: youtube.com