Odličan početak priprema za hrvatske klubove

cedevita-igokea17Krenula je predsezona te su naša tri najbolja kluba- Cedevita, Cibona i Zadar, krenuli u akciju. Prva je na redu bila Cedevita koja je svoje pripreme započela utakmicom protiv ABA-ligaša, Igokee.

U utakmicu su krenuli bez najnovijeg pojačanja, Amerikanca Jamesa, ali ostale udarne snage bile su na terenu. Utakmica je bila jednosmjerna ulica za košarkaše Cedevite koji su na kraju glatko dobili Igokeu rezultatom 86:71.

Najbolji u redovima Cedevite su bili novopridošli Scotty Hopson je zabio 21 koš te David Stockton i Miro Bilan s 13 koševa.

Sljedeći na redu su bili Zadrani, koji su svoje pripreme započeli turnirom u Baru. Sam turnir su otvorili porazom protiv Mornara rezultatom 106:95. Zadrani su se hrabro borili sa sastavom kojem su nedostajale važne uzdanice (Jakov Vladović, Lovro Bašić i Kristijan Krajina), ali na kraju su morali priznati poraz. Trener Matulović je barem mogao vidjeti svoje mlade igrače na terenu. Najbolji igrač u redovima KK Zadra je bio Boris Barać s 25 poena.

Cibona je na teren izašla zadnja, te je u Domu Sportova odigrala zatvorenu utakmicu protiv ruskog Eniseya, kojega je neočekivano bez glavnih snaga dobila uvjeljivo, s rezultatom 91:75. Igrač utakmice je bio Ante Žižić, koji je utakmicu završio s 27 poena i bez promašenog šuta iz igre.

Photo by: KK Cedevita