Objavljen raspored utakmica za ovogodišnji EuroBasket

EuroBasket 2017. održat će se u Rumunjskoj, Finskoj, Izraelu i Turskoj od 31. kolovoza do 16. rujna, a FIBA je izdala raspored svih utakmica grupnog dijela i nokaut faze natjecanja. Prvenstvo će krenuti susretom Slovenije i Poljske u 13:45.

Hrvatska reprezentacija u skupini C je sa Španjolskom, Rumunjskom, Mađarskom, Crnom Gorom i Češkom. Naši košarkaši prvenstvo će otvoriti s dva lakša protivnika u skupini: 1. rujna u 15 sati igraju svoj susret protiv Mađarske, dok dan poslije slijedi ogled s domaćinima Rumunjima. Nakon dana odmora, slijedi puno veći zalogaji. Prvo je na rasporedu dvoboj s Crnom Gorom, a onda susret sa Španjolskom koje se rado sjećamo s OI u Riju. Zadnji meč u skupini Bogdanović, Šarić i društvo igraju 7.rujna protiv naših dužnika- Češke, koja nas je izbacila u osmini finala s prethodne europske smotre.

Drugi dio EuroBasketa kreće 9.9., a Hrvatska bi svoj susret osmine finala, za koju se nadamo da ćemo je izboriti bez problema, trebala igrati 10. rujna protiv nekoga iz skupine D. Tako su naši potencijalni protivnici u toj utakmici Srbija, Belgija, Velika Britanija, Rusija, Latvija i domaćin završnog dijela Turska. Četvrtfinala su na rasporedu 12. i 13., a polufinala 14. i 15. rujna. Borba za treće mjesto i veliko finale u istanbulskoj Sinan Erdem Areni igraju se 16.9. Nadamo se dobroj košarci i novim uspjesima Petrovićevih izabranika !

Raspored utakmica hrvatske reprezentacije:

Hrvatska – Mađarska 1.9., 15:00

Hrvatska – Rumunjska 2.9., 20:30

Hrvatska – Crna Gora 4.9., 17:45

Hrvatska – Španjolska 5.9., 17:45

Hrvatska – Češka 7.9.,  14:30

Photo by:FIBA