Novi Sad poguban za Kranj i na 3×3 Mastersu u Debrecenu

Nije bilo sreće za 3×3 ekipu riječkih košarkaša Siniše Štembergera i Jasmina Perkovića – Team Kranj, na World Tour Mastersu u Debrecenu.

Nakon što u Lausannei ispali u četvrtfinalu, nažalost nije ni ovog puta išlo dalje za Kranj. No krenimo redom. Osvajači Basket Toura za koje uz dvojicu Riječana nastupaju i Slovenci Boris Jeršin i Mensud Julevič prvog dana turnira u Debrecenu igrali su u skupini D protiv Zaporizhzhye iz Ukrajine i Rige iz Latvije. Protiv Ukrajinaca Kranj nije imao problema – slavili su u tom prvom susretu s 16:9 i čekali ogled s Rigom. Taj susret bio je vrlo čvrst i napet, no Riga je u zadnjim sekundama pogotkom nakon skoka u napadu ipak uzela pobjedu Kranju – Latvijci su slavili s 14:13.

To je značilo da je Kranj prošao u četvrtfinale mađarskog Mastersa kao druga momčad iz skupine D što ih je nažalost ponovno spojilo s najjačom svjetskom ekipom, Novi Sad Al Wahdom. Srpskoj ekipi pod zastavom Emirata sada se u odnosu na turnir u Švicarskoj priključio najbolji igrač Dušan Domović-Bulut, a Novi Sad pokazao je snagu. Za razliku od utakmice prošlog tjedna, sada nije bilo neizvjesnosti – uzalud je bio velik trud slovensko-riječkog četverca, dominantna ekipa 3×3 košarke pokazivala je nadmoć od starta i prošetala se utakmicom te s 21:12 slavila protiv Kranja.

Zanimljivo, Novi Sad ipak nije slavio na natjecanju već su ih zaustavili njihovi sunarodnjaci iz Limana koji su uzeli ulaznicu za WT Finals u Pekingu i postali treća ekipa koja je osigurala odlazak na finale sezone. Za odlazak na finale World Toura Kranj ima još šanse pošto je trenutno 8. momčad na 3×3 svjetskoj ljestvici, a za plasman treba biti u prvih 12 momčadi. Perković i Štemberger sada se vraćaju pripremama sa Škrljevom, dok je novi Masters World Toura na rasporedu 23. i 24. rujna u kineskom Chengduu.