Novi rekorderi u NBA-u i Euroligi


U zadnjih nekoliko dana mogli smo svjedočiti stvaranjima nekih novih rekorda, kako u Euroligi, tako i u NBA-a.

Ioannis Bourousis je tokom utakmice Panathinaikos – Žalgiris postao skakač s najviše skokova u Euroligi – 1569. U porazu svoje ekipe uhvatio je samo 5 skokova, ali i to mu je bilo dovoljno da pretekne dotad vodećeg Felipe Reyesa. Kako se Panathinaikos u ovom trenutku nalazi na sedmom mjestu, velike su šanse da će Bourousis nastaviti podizati svoj broj skokova u Euroligi i nakon što završi regularni dio sezone. 

James Harden postavio je novi rekord po izgubljenim loptama u sezoni – 376! U utakmici protiv Utah Jazza izgubio je novih šest lopti, što je bilo dovoljno da sruši prijašnji rekord od 374 izgubljene lopte, koji je začudo, isto bio u njegovom vlasništvu. Međutim, kako je ove sezone dobio još veće ovlasti u igri svoje momčadi, ovaj rekord nas ne treba čuditi. Čak i nije toliko važno s obzirom da Houston igra bolje nego ikad te ako je cijena toga rekord u izgubljenim loptama, Harden će to bez problema prihvatiti.

Mini rekord: Alan Williams postao je prvi igrač u povijesti Phoenix Sunsa koji je zabilježio 5 double-double učinaka zaredom ulazeći s klupe. 

Za hardcore pratitelje košarke imamo i još jedan rekord u pričuvi: Oklahoma City Blue je srušila rekord u posjećenost jedne utakmice NBADL-a! Rekord se dogodio tokom susreta protiv Long Island Netsa, gdje se na tribinama okupilo rekordnih 17,695 gledatelja. Naravno, nije bilo sumnje da bi domaćin u toj vatrenoj atmosferi mogao izgubiti utakmicu te je tako svoj rekord još i začinio pobjedom 98-92.