Novi poraz Cibone u Baru

Cibosi se još uvijek nisu uspjeli sastati s pobjedm u Crnoj Gori.

Partizan je na krilima Williams-Gossa zasluženo uzeo pobjedu nad Cibonom rezultatom 76-83. Cibona je otvorila odlično utakmicu – na američki pogon uspjela je doći do serije od 10-0. Međutim, Partizan se do kraja četvrtine uspješno vratio u utakmicu te je Cibona na kratki odmor otišla s zaosttkom od pola koša (17-18). U drugoj četvrtini Cibona i Partizan su ubacili u višu brzinu te su koševi padali jedan za drugim. No, Partizan je uspio zadržati svoju prednosti pred odlazak u svlačionice (40-41). Drugo poluvrijeme je nastavilo gdje je prvo stalo: iako su Cibosi povećali agresivnost u obrani, Partizan je ponajviše zahvaljujući svojemu skoku držao utakmicu pod kontrolom te se tako u zadnju dionicu ušlo s rezultatom 57-59. Izgledalo je u jednom trenutku u njoj da je Cibona napokon preuzela kontrolu nad utakmicom (72-72), ali tada su se zaredale pogreške na obje strane terena što je Partizan iskoristio za bijeg u pobjedničke vode.

Slobodan Subotić vjerovao je u pobjedu, ali svjestan je da je jedan detalj odlučio sve:

“Izgubili smo skok. Kad pogledate statistiku i vidite da momčad ima 18 skokova u napadu vrlo teško možeš dobiti utakmicu. Imali smo igru, počeli smo dobro, ali mislim da je utakmica odlučena u skoku. Nisam stavio Rozića zbog toga što se treba odmoriti. Šteta jer smo imali šansu dobiti. Nije bilo velike razlike danas između Partizana i Cibone.

Igrač utakmice je bez sumnje bio Nigel Williams Goss koji je u pobjedu Partizana ugradio 30 koševa, 7 skokova te 4 asistencije. Kod Cibone je najbolji bio Melvin Cleveland s 25 koševa. Cibona je tako izgubila priliku da dođe do petog mjesta u Baru te će sura u 16:30 igrati za sedmo mjesto na turniru protiv FMP-a.

Cibona – Partizan 76:83 ( 17-18, 23-23, 17-18, 19-24)

Cibona: Bilinovac 12,Uljarević, Ćorić 11, Melvin 25, Gilbert, Novačić 9, Bošnjak 2, Rozić, Ljubičić 4, Gospić 4, Mandić 6, Hall 3
Partizan: Williams-Goss 30, Tadić, Marinković 13,Wilson, Veličković, Tomić, Pecarski 10, Gavrilović 2, Andrić 7, Čakarević 13, Stevanović, Šalić 8

Photo by: ABA league.com