Nina Premasunac potpisala za talijanski Bronni

Pulska košarkašica Nina Premasunac našla je novi klub u svojoj karijeri – talijanskog prvoligaša Broni.

Nakon što je završila sezonu u La Speziji koja je ispala iz talijanske lige, Premasunac tako seli u drugi klub na Apeninima, Broni, koji je sezonu okončao pak na 10.mjestu lige. Bez obzira na neuspjeh sad već bivšeg kluba, 25-godišnja krilna igračica imala je dobru sezonu te u 23 utakmice zabilježila 12.3 poena, 8.1 skok i 1.3 ukradene lopte. Premasunac je svoju karijeru započela u matičnoj Puli nakon čega je preselila u zagrebački Agram, a nakon toga i u Medvešćak. Tamo je igrala fantastično te 2016. bila MVP lige i predvodila Zagrebčanke do još jedne titule prvaka, nakon čega se upućuje u Italiju. Standardni je član hrvatske reprezentacije od 2014., a na prošlim kvalifikacijama za EP imala je 7.5 poena i 6.3 skoka u 4 ogleda.

Evo što je među ostalim Nina rekla u intervjuu za službenu stranicu svog novog kluba pri dolasku:

Svidjela mi se ideja o nastavku igranja u Italiji: nakon prošle sezone ovdje, dobila sam vrlo dobar dojam o talijanskoj ligi, ekipama i atmosferi koja u cjelini diše za žensku košarku. Moja odluka je diktirana od strane želje da nastavim napredovati kao sportaš u ovom jakom prvenstvu. Moj izbor je pao na Broni jer vjerujem da ljudi tu stvarno žive za košarku te da imaju velike ambicije da klub nastavi rasti. Prvi put kad sam ušla u dvoranu ostala sam zapanjena atmosferom koja vlada ovdje, i to je bio još jedan faktor koji je pridonio mojoj odluci: ne mogu dočekati zaigrati u ovoj dvorani “.

Da, moguće je imati navijače na ženskoj košarci, a u Broniju imaju itekakve. Nini želimo odličnu sezonu i da uživa u novom klubu, a prema sljedećim kadrovima, čini se da i hoće. 

Photo by: HKS