Najava Premijer lige: Prvi dalmatinski derbi sezone na meniju

Četvrto kolo nam donosi par utakmica koje vrijedi pogledati.

Split – Šibenik

Dalmatinski derbiji se u svakom sportu isplate gledati. Istina, ne uvijek zbog igre koja zna varirati od katastrofalne do briljantne, ali onda zbog čiste emocije kojom ti derbiji uvijek pršte. Susret Šibenka i Splita ima potencijal da bude odlična utakmica. Za neke neočekivano, Šibenik je sezonu otvorio s tri pobjede što je njegovu mladu jezgru napunilo s još više samopuzdanja koje se jasno može vidjeti tokom utakmica. No, Anzulović je svjestan da Škrljevo, Zabok i Jazine nisu razina jednog Splita koji je premijerligašku sezonu otvorio uvjerljivim porazom protiv Cibone, ali se ubrzo vratio na pobjednički kolosjek rušenjem Hermes Analitice.

Split je jedan nivo, ako ne i dva više od nas. Gro prošlosezonske vrlo dobre momčadi ostala je na okupu, a doveli su još dva ekstra igrača, Scotta i Marčinkovića. Imaju širi roster, a na klupi kvalitetnog trenera i novog hrvatskog izbornika Ivicu Skelina. Ali, papir je jedno, a parket nešto drugo” izjavio je o kvaliteti Splita Anzulović za Šibenski portal.

Stvar je vrlo jasna: Šibenik treba tražiti svoju šansu u umoru Splita koji je u srijedu igrao produžetke protiv Dynamica. Olakotna okolnost za Split je i izostanak kapetana Matea Kedže. Tu se podrazumijeva da će Šibenik igrati na granicama svojih mogućnosti jer ipak Split ima bolje igrače na većini pozicija te širu klupu koja bi ih mogla spasiti ovoga petka ako starteri posustanu.

Vrijednosnice Osijek – Jazine

Osijek je uzdrman. Čini se da je kombinacija Alpe Adria Cupa i Premijer lige preveliki zalogaj za Vladimira Krstića koji jednostavno ne raspolaže dovoljno velikom klupom da iznese prema očekivanjima sezonu. Međutim, to je samo gubitnički niz koji bi mogao (trebao?) biti prekinut ove subote protiv Jazina koje još nisu okusile pobjedu u Premijer ligi. Pitanje je naravno hoće li Krstć napokon doživjeti buđenje Josipa Bobana ili će nastaviti provoditi besane noći zbog ozljede Šarca. Neven Plantak mora vjerovati da će se sreća napokon osmjehnuti i njima nakon tri kola koja bi možda bilo bolje zaboraviti. Možda im je baš ranjeni Osijek došao kao naručen.

Alkar – Zabok

Raspored nije mazio Zabok dosada (Šibenik, Osijek, Zadar), ali to nije previše uzdrmalo izabranike trenera Perinčića koji u Sinj dolaze isključivo po pobjedu. Nažalost po njihove ambicije, svima je znana činjenica da nitko nije favorit protiv Alkara na njihovom terenu. Alkar je dosad to samo potvrdio – Ribolu su doma poslali s porazom, dok su se iz Zagreba vratili s tim istim. Utakmica protiv Cedevite je potpuno irelevantna za najavu ove utakmice. Za Zabočane će biti ključno da Smajlagić i Marić brzo uđu u ritam te da svih 40 minuta pod kontrolom drže Alkar kojem je potreban samo jedan impuls da poleti na terenu i uzme pobjedu.

Zadar – Škrljevo

Sve znate, za ovu utakmicu ide posebna najava.

Ribola Kaštela – Cibona

Nema se tu što reći. Cibona je imala tjedan dana odmora i pripreme za nadolazeći susret te Ribola svoju jedinu šansu može tražiti u “lako ćemo” pristupu gostiju. Jazinama je to skoro uspjelo, nema razloga da Ribola ne dođe blizu, ako ne i bliže.

Cedevita – Zagreb

Cedevita osokoljena pobjedama nad Crvenom Zvezdom i Morabanc Andorrom ugošćuje Zagreb koji je u prošlom kolu uspio na krilima Martina Junakovića doći do prve pobjede ove sezone. Jedino pitanje koje se ovdje može postaviti je koga će sve to Zdovc baciti na Mrave te koliko će dugo oni tome moći parirati. Ako je suditi prema naporima od strane Alkara i Ribole, jedno poluvrijeme.

Raspored:

Petak:

Split – Šibenik 18:00

Subota:

Vrijednosnice Osijek  – Jazine 16:00

Alkar – Zabok 19:30

Nedelja:

Zadar – Škrljevo 17:05

Ribola Kaštela – Cibona 17:30

Cedevita – Zagreb 19:00

Hermes Analitica – slobodna

Photo by: KK Cedevita