Najava osmog kola A-2 lige Zapad

Hrvatski_kosarkaski_savez.svgOsmo kolo A-2 lige Zapad počinje već u petak u 16 i 30 susretom u Puli gdje se sastaju Pula 1981 i Jadranka. Domaćini traže izlazak iz krize i prekida niza od dva poraza, no motivirani će sigurno biti i gosti s Lošinja koji bi pobjedom u ovom susretu mogli prestići Puljane na tablici, doduše s utakmicom više.

U petak se igraju još dva susreta. U derbiju začelja Kraljevica će ugostiti Zamet, a obje ekipe idu po svoju drugu pobjedu u prvenstvu. U isto vrijeme Ghia Staff će u Pazinu dočekati Istrauni koji je u prošlom kolu porazom od Stoje prepustio vrh Šancu. Sada im slijedi još jedan težak zadatak- gostovanje kod Pazinjana koji traže treću pobjedu zaredom pa je sigurno da nas ovdje čeka možda i najzanimljiviji susret kola.

A zanimljivo bi trebalo biti i na ogledu Stoje i Šanca iz Karlovca. Stoja će probati nastaviti u dobrom ritmu iz prošla dva kola te tako se približiti vrhu, no na drugoj strani je lider lige koji je zasada pokazivao dominantne predstave i pobjeđivao na vrlo uvjerljiv način. Hoće li im to uspjeti i protiv pulske ekipe saznati ćemo u subotu navečer.

Kastav i Crikvenica igraju još jedan subotnji ogled. Domaćin Kastav sigurno bi htio nastaviti dobre igre iz prošlih kola, a trenutačno drugoplasiranoj Crikvenici slijedi vrlo teško gostovanje jer su Kastavci već pokazali kako mogu uzeti skalp najjačim ekipama. Kolo u nedjelju ogledom u Labinu zatvara domaćin Rudar koji želi uzeti šestu ligašku pobjedu protiv Rovinja.

Raspored osmog kola

petak, 25.11.

Pula 1981-Jadranka 16:30

Kraljevica-Zamet 20:30

Ghia Staff-Istrauni 20:30

subota, 26.11.

Stoja-Karlovac 19:00

Kastav-Crikvenica 20:30

nedjelja, 27.11.

Labin-Rovinj 17:00