Najava 19.kola A-2 lige Zapad

NBA ritam zahvatio je igrače A-2 lige Zapad. Od četvrtka do utorka čeka ih novo, 19. kolo prvenstva koje kreće prema napetome završetku.

U trenutku objavljivanja, u svoj susret kreću košarkaši Pule 1981 i Jadranke na Lošinju. Naravno, ni jedni i drugi nisu nastupali jučer, a oba kluba ostvarila su velike pobjede u prošlim utakmicama. Zato nema sumnje da ćemo vidjeti zanimljivi okršaj ove dvije ekipe. Spomenimo i da će Jadranka treću utakmicu zaredom na svom terenu odigrati u nedjelju kad im dolazi Šanac da bi odigrali zaostali susret 14.kola.

U petak navečer, Crikvenica doma čeka Kastav. Za razliku od Kastavaca, Kirci nisu imali utakmicu preko tjedna te će nešto odmorniji dočekati ovaj susret koji im je vrlo bitan za borbu za pozicije na vrhu ljestvice. No, Kastav će sigurno biti motiviran drugi put u sezoni dobiti Crikvenicu. U prvom susretu slavili su 81:72, a tog ogleda rado se sjeća mladi igrač Kastva David Ferenčić koji je tada ubacio 36 poena.

Nakon subotnjeg ručka, na parket dvorane Zvane Črnja u Rovinju istrčati će domaćini protiv gostiju iz Labina. Dok se Rovinj ne može nikako maknuti s dna tablice, porazi su za Rudar nova stvar te će probati prekinuti niz od dva uzastopna u Rovinju. Epitet derbija kola možemo dati susretu Istraunija i Ghie Staff koji se igra na terenu Studenata na Velom Vrhu u Puli. Obje ekipe su u srijedu ostvarile pobjede, a sada će jedni drugima probati uzeti skalp. U prvom ovosezonskom susretu slavila je ekipa iz Pazina.

Zamet i Kraljevica na Kozali će odmjeriti snage u nedjelju. Kraljevica je svoju zadnju pobjedu u ligi ostvarila upravo protiv Zameta te se nadaju da to mogu ponoviti, dok riječka momčad u susret ulazi ohrabrena nakon dobrog otpora protiv lidera lige. Šanac i Stoja u utorak će u još neodređenom vremenu zaključiti kolo. Karlovčanima je to treći susret u šest dana, dok će Stoja dobiti više prilike da se odmori i možda tako iznenadi pretedente na naslov.

Raspored: 

Četvrtak,9.2.

Jadranka-Pula 1981 18:30

Petak,10.2.

Crikvenica-Kastav 19:15

Subota,11.2.

Rovinj-Labin 14:30

Istrauni-Ghia Staff 16:00

Nedjelja,12.2.

Zamet-Kraljevica 18:00

Utorak,14.2.

Šanac-Stoja