Naglić na koncu ostaje trener Zadra

Priča s puno zapleta dobila je svoj kraj. Aramis Naglić ostat će na klupi Zadra i sljedeće sezone jer je s klubom s Višnjika dogovorio produženje ugovora na jednu godinu. 

Tako će Naglić nastaviti voditi Zadrane u novoj sezoni nakon što je preuzeo ekipu u siječnju ove godine. Iako se sve činilo dogovorenim u prošlom mjesecu, nedavno se pisalo da Naglić ipak otpada s funkcije, ali klub je danas objavio da on na kraju ostaje njihov strateg. Na Nagliću je veliki posao da sastavi roster koji se može boriti u ABA i domaćoj ligi te da prevlada odlaske Špalete, Vraneša(gotovo sigurno i Marinkovića) te da svoje dečke udalji od svih negativnih priča koje okružuje Zadar u zadnje vrijeme što će biti vrlo teško s obzirom da se klub nalazi pod blokadom FIBA-e. Riječkom stručnjaku ne preostaje ništa drugo nego baciti se odmah na posao:

Drago mi je ću i dalje biti trener Zadra, iako mi je krivo što se postizanje dogovora ovako oduljilo. Nemamo puno vremena, već trebamo odmah zasukati rukave, dogovoriti pripreme i nastupe na turnirima, ali prije svega što prije definirati sastav prve momčadi – kazao je Naglić za službenu stranicu KK Zadar.

Naravno, 51-godišnjem treneru cilj je da se odlasci ne nastave redati, a posebno je istaknuo prioret zadržavanja razigravača Jakova Vladovića:

 Svakako je prvi cilj zadržati Jakova Vladovića, želim što više Zadrana u momčadi i na tome ćemo poraditi idućih nekoliko dana – zaključio je Naglić.