Mlade nade Kastva osvojile međunarodni turnir

14067510_1093778667357085_8993201240043238906_n

Košarkaši KK Kastva se vraćaju uzdignutih glava nakon što su u velikoj konkurenciji odnijeli titulu pobjednika na Trećem međunarodnom turniru mlađih pionira u organizaciji KK Mesarija Prunk Sežana.

Slovenija, Italija, Hrvatska i Francuska imali su svoje klubove u ždrijebu. Turnir su otvorile mlade nade organizatora KK Mesarija Prunk Sežana porazom protiv gosta iz Italije, AŠD Jadrana 40:48. KK Kastav je prvoga dana igrao protiv KK Nove Gorice i KK Ajdovščine. U obje utakmice Kastavci nisu ni trepnuli te su uzeli obje pobjede. Protiv Ajdovščine rezultatom 44-24, dok su protiv Nove Gorice malo stali i pobijedili samo s 50:36. S dvije pobjede Kastavci su se izborili za svoje mjesto u finali protiv BC Montbrisona, izabranika Francuske.

Drugi i ujedno završni dan turnira otvorili su KK Nova Gorica i AŠD Jadranom bitkom za peto mjesto. Mladi Talijani nadjačali su svoje susjede Slovence rezultatom 55:28 i zasluženo uzzimaju peto mjesto. Sljedeća utakmica bila je borba Slovenaca za treće mjesto u režiji KK Mesarija Prunk Sežana i KK Ajdovščine. Utakmica je bila vrlo napeta, ali na nesreću organizatora, pobjedu uzimaju dečki Ajdovščine tijesnim rezultatom 48:45.

Na kraju dana, došlo je vrijeme i za veliko finale između KK Kastva i BC Montbrisona. Utakmica je bila odlična s puno razigranih dečki s obje strane, ali na kraju je BC Montbrison trebao priznati poraz i uručiti pobjedu košarkašima Kastva, rezultatom 41-27 za Kastav.

Kad se sve slegnulo, proglašen je i MVP trećeg izdanja ovoga turnira. Nagrada je otišla u ruke mladoga Viga Barta, koji je kroz turnir pružio najbolje izvedbe.

Čestitke KK Mesarija Prunk Sežana na organizaciji turnira i nadamo se da će dogodine održati i četvrto izdanje!

Photo by: KK Mesarija Prunk Sežana