Miloš Teodosić propušta EuroBasket!

Šok za šokom potresa košarkašku Europu – nakon otkaza Giannisa Antetokounmpa Grčkoj, lider Srbije – Miloš Teodosić također je otkazao nastup za svoju zemlju na EP.

Iako početkom ljeta nije bilo sumnje u nastup Teodosića na EuroBasketu, u zadnje vrijeme se u kuloarima počela spominjati mogućnost otkaza zbog njegove ozljede lista. Na kraju, iz srpske reprezentacije uz naravno umiješanost njegova novog kluba, LA Clippersa, odlučeno je da Teodosić ipak propusti prvenstvo gdje će se Srbija u grupi D u Istanbulu suočiti s Turskom, Latvijom, Velikom Britanijom, Rusijom i Belgijom.

Nažalost, povreda koja muči Tea, ne dozvoljava mu da do Europskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procjena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz LA Clippersa. Moramo voditi računa o zdravlju igrača i donijeli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće natjecanje. On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvijek bila velika. Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama – izjavio je o izostanku Teodosića izbornik Srbije Aleksandar Đorđević.

Iz srpskog tabora nastup su već otkazali Marković, Milutinov, Jokić, Bjelica, Simonović, Raduljica, ali Srbe raduje činjenica da Nemanja Nedović putuje s reprezentacijom na turnir u Ateni te usprkos najavama da gotovo sigurno propušta turnir, sada postoji mogućnost da ipak zaigra za Orlove.