Memorijalni turnir “Marino Cvetković” započinje!

17_kvarnerska_rivijera_marino_cvetkovic_najava_2016-1-1Danas počinje 17.izdanje Memorijalnog juniorskog turnira “Marino Cvetković” u istoimenoj dvorani u Opatiji te u kultnoj dvorani Nafta u Rijeci. Na turniru će nastupiti 6 juniorskih selekcija iz Italije, BiH, Hrvatske,Slovačke i Slovenije. Svaka momčad koja sudjeluje na ovom turniru prošle sezone završila je među Top 3 svojeg ligaškog natjecanja.

Memorijal bi danas u 18:00 trebali otvoriti juniori Kvarnera 2010 i Benettona, koji će se odigrati svoj susret prije svečanog otvaranja turnira, koje je na rasporedu u 19:30. Turnir će trajati od 09.9-11.9. Turnir se sastoji grupne faze ( Grupa A i Grupa B – svaka po tri kluba) te utakmica za 5.mjesto, 3.mjesto i finale koje je na rasporedu u nedelju u 12 sati.

Danas su na službenoj konferenciji za medije i sam turnir najavili su Robert Jurković iz Društva za sportsku rekreaciju Marinovi prijatelji, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin, Aramis Naglić iz Košarkaškog saveza grada Rijeke, Neven Dusper i Odisej Kurelić iz Košarkaškog kluba Opatija te Darko Furlan iz DZSR Marinovi prijatelji.

Prvo je Robert Jurković istaknuo veličinu samoga turnira – Na turniru će sudjelovati šest ekipa iz Italije, Slovenije, Slovačke, BiH te Hrvatske i valja istaknuti da su sve to ekipe koje su ili prvaci ili drugo- i trećeplasirane u svojim zemljama, tako da jamčimo odlične utakmice u kojima će gledatelji uživati. Zahvaljujem Gradu Opatiji koji turnir prati od prvog izdanja, kao i Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji koji nas prate zadnje dvije godine.

Pohvalama organizaciji priključio se i zamjenik gradonačelnika, Fernando Kirigin, koji i je pozvao sve željne košarke da dođu u Opatiju na turnir.

-Pozivam sve građane i ljubitelje košarke da uživaju u nastupima kvalitetnih momčadi na turniru koji nosi ime našeg poginulog branitelja i košarkaša Marina Cvetkovića, kao i naša sportska dvorana.

Aramis Naglić dopunio je svoje kolege u vezi organizacije te uvjerio da će turnir biti kvalitetno odsuđen.

-Na turniru će suditi vrhunski suci, koji će u Opatiji i Rijeci sudjelovati na seminaru FIBA sudaca, a također će se održati i seminar trenera u organizaciji Udruge trenera PGŽ-a

Ako ste gladni dobre košarke, dvorana Marina Cvetkoća je vaša sudbina sljedeća tri dana!