Mega Leks svladao Cibonu u drugom kolu ECL-a

cibona-logo-default-vijest1Cibona je i drugoj utakmici FIBA Lige Prvaka zabilježila poraz. U gostima kod Mega Leksa, Vukovi su izgubili tijesnim rezultatom 79-81.

Odlično je krenulo za Cibonu, prvu četvrtinu su dobili 12 razlike, a igrači Mega Leksa naročito su imali problema s odličnim Ante Tonijem Žižićem. Međutim kad je ATŽ preselio na klupu, stvari su krenule nizbrdo za zagrebačku momčad te su im se domaćini lagano približavali, a nakon predaha došli i do vodstva. No Cibona se nije predavala te je ostala u utakmici do samog kraja. U neizvjesnoj završnici Željko Šakić pogađa jedno od dva slobodna bacanja za izjednačenje 79-79, međutim na drugoj strani Ognjen Jaramaz odgovara polaganjem za 81-79. U zadnjim sekundama susreta, Riječanin Paolo Marinelli imao je priliku postati junak Cibone, no promašuje tricu i Mega Leks dolazi do pobjede.

A.T. Žižić je bio prvi strijelac momčadi s 22 poena, a tome je pridodao i 8 skokova. Željko Šakić ubilježio je 21 poen i 5 skokova. Na pobjedničkoj strani prvo ime bio je Ognjen Jaramaz s 22 ubačaja.

Cibona tako nakon nepotpunog drugog kola zauzima posljednje mjesto u skupini, a za tjedan dana doma će ugostiti talijanski Avellino.