Mazalin na posudbi u Zadru

mazalin-grckaTalentirano hrvatsko krilo Lovro Mazalin odlazi na jednogodišnju posudbu iz Cedevite u Zadar. 19-godišnji Siščanin se prošle sezone nije naigrao u Cedeviti. U ABA ligi igrao je nešto manje od 10 minuta u prosjeku i bilježio 2.7 poena i skok po utakmici dok je u Euroligi igrao 8 minuta po susretu, a tamo je imao 2.1 poen u prosjeku. Sve skupa je u ova dva natjecanja igrao tek 19 puta. Najbolje je iskoristio 13 utakmica A-1 lige s 6.6 poena, 2.8 skoka i 1.8 asistencijom.

Mazalin je prije Cedevite igrao za matičnu Petrinju i Cibonu, a već godinama je član mlađih uzrasta hrvatske reprezentacije. Ovo ljeto je na U-20 Eurobasketu divizije B pružio odlične partije – 17 poena  8 skokova i 1.4 ukradene lopte na turniru čime je doveo našu reprezentaciju do četvrtog mjesta, a što je njega uvrstilo u prvu petorku turnira.

Zadrani se niti nakon ovog poteza vjerojatno neće zaustaviti s dovođenjem pojačanja za novu sezonu, a mi se nadamo da će Mazalinu veća minutaža u Zadru koristiti za daljnji razvoj kako bi i u njemu dobili igrača koji će biti od pomoći hrvatskoj reprezentaciji u budućnosti.

Photo by: FIBA