Mauro Veljačić: Tijesni porazi loše su djelovali na nas

Ova nedjelja nudi nam kraj regularne sezone A-1 lige što znači i kraj mučne sezone za riječki Kvarner 2010(omjer 2-23). Već je neko vrijeme jasno da Kvarner ispada iz lige i seli u niži rang te im je samo preostalo odigrati derbi susret sa Škrljevom na Zametu sutra u 18 sati.

Uoči lokalnog okršaja ovih dviju ekipa razgovarali smo s ovosezonskim razigravačem i kapetanom momčadi Marijana Mancea, Maurom Veljačićem. 23-godišnji Crikveničanin trenutno je ozlijeđen te neće nastupiti protiv Škrljeva, ali kroz cijelu sezonu bio je taj koji je svojim partijama držao Kvarner u igri za ostanak. Veljačić je predvodio svoju ekipu s 17.2 poena, 5.5 asistencija, 3.2 skoka i 2.3 ukradene lopte po utakmici pa je s obzirom na okolnosti prilično jasno da smo gledali njegove zadnje utakmice u dresu Riječana.

Na početku sezone činilo se da bi Kvarner mogao opstati u ligi, da tu ipak ima nešto slabijih ekipa, ali na kraju ipak ispadanje i posljednje mjesto. Kako komentiraš cijelu sezonu?

Cijelo vrijeme smo imali neku želju i volju, ali ipak s obzirom na sve što se događalo tijekom sezone u klubu i oko ekipe nismo uspjeli to izvući nikako. Nismo se uspjeli posložiti, nismo uspjeli imati čiste glave i na kraju rezultat nije bio takav kakav smo željeli.

Imali ste dosta tijesnih utakmica tokom prvenstva, ali na kraju od tih tijesnih susreta niste niti jedan uspjeli poslati na svoju stranu što je rezultiralo s tek dvije pobjede…

Da, od početka sezone su bile napete utakmice poput Zadra i Zagreba doma, a sve to na kraju nismo uspjeli okrenuti i dobiti. To sve onda pomalo utječe na glavu i na psihu, onda je svaka utakmica sve teža i teža te na kraju je jako teško pobijediti.

Vaš protivnik u nedjelju, Škrljevo, je u drugom dijelu sezone počelo igrati bolje i osiguralo opstanak. Što su to oni imali, a Kvarner nije?

Oni su potpisali Perkovića koji je definitivno odlično pojačanje, on im je dao tu jednu sigurnost, stabilnost i autoritet. On ih je tu dosta posložio i pojačao, a imali su i ostale igrače kojima nije trebalo puno da se pokrenu, pogotovo je na playu Williams dobro odreagirao, a i Štemberger je odlično odigrao drugi dio sezone. Tako da su se oni dobro posložili i svi su odigrali svoje uloge te su na kraju odlično riješili sve na vrijeme.

Kvarner trenutačno ima 15.poraza zaredom. Možete li u nedjelju prekinuti taj niz u primorskom derbiju protiv Škrljeva i ipak na malo ljepši način zaključiti sezonu?

Ne znam, vidjet ćemo. Ja osobno neću igrati jer sam dobio udarac u list, nisam igrao ni prošlu utakmicu protiv Gorice, imam rupturu zbog koje moram pauzirati dva-tri tjedna. Znam samo da će dečki odraditi tu zadnju utakmicu kako treba, da neće odustajati niti biti bezvoljni. Odradit će to do kraja pa što bude, bit će. Škrljevo je u dosta dobrom ritmu i stvarno ih je jako teško pobijediti. Svi su se mučili s njima.

I za kraj, što se tiče nastavka tvoje karijere: gdje bismo te možda mogli vidjeti sljedeće sezone?

Pa imam par ponuda, ali ništa još nije konkretno, to ću sada rješavati kad završi sezona. Nekako bi volio ići probati vani u inozemstvo, ali normalno da ako dođe neka dobra ponude iz Hrvatske, zašto ne? Tako da ću vidjeti, još su mi sve opcije otvorene.

Photo:youtube.com