Mauro Veljačić karijeru nastavlja u Litvi

Bivši razigravač Kvarnera 2010 Mauro Veljačić nakon 5 sezona u riječkom klubu pronašao je novi angažman – sljedeće sezone igrat će za litavski Nevežis.

24-godišnji crikvenički razigravač nakon početka karijere u matičnoj Crikvenici potpisao je ugovor s Kvarnerom 2010 te u njemu pružio zaista puno odličnih partija, a jedna od onih koji će većina izdvojiti je ona u kojoj je Kvarner odveo do velike pobjede protiv Splita 2016., pobjede koja je odvela Riječane prvi put u polufinale hrvatskog prvenstva nakon 2002. godine. 183 cm visoki Veljačić prošle je sezone pak bio apsolutni vladar Kvarnera koji nije uspio izboriti ostanak u ligi, makar je on bilježio odličnih 17.2 poena, 5.5 asistencija, 3.7 skokova i 2.3 ukradene lopte, a u poenima, asistencijama i krađama bio je u top 5 A-1 lige.

Takve brojke Veljačiću su osigurale poziv litavskog prvoligaša Nevežisa, kod kojeg je prvo stigao na probu, a na kraju probnog roka potpisao je ugovor kojim si je osigurao svoj prvi inozemni angažman.

Ponuđeno mi je da dođem u Nevežis na probu od nekih 8 dana i odlučio sam sve riskirati i otići. U tih 8 dana sam se svidio i upravi i trenerima Nevežisa, osvojili smo jedan prijateljski turnir, i tako su mi odlučili ponuditi ugovor – rekao je Veljačić za naš portal.

Zanimljivo, u redovima Nevežisa Veljačić će zamijeniti svog sunarodnjaka i kolegu na playu, Tonija Prostrana. S njim u ekipi Nevežis je prošle sezone bio na devetom, pretposljednjem mjestu u ligi, a sada će tražiti napredak i što bolju sezonu, čemu se nada i Veljačić.

Zadovoljan sam s uvjetima i s kvalitetom lige koja je na visokoj razini i mislim da mi je ovo dobra prilika za napredak. To je to ukratko, mislim da bi mogla biti dobra sezona – zaključio je Taxi.

Photo by: Alpe Adria Cup