Matija Poščić nastavlja karijeru u Mađarskoj!

poskeIskusni opatijski centar Matija Poščić (206cm, C, 1985 god.) svojem će životopisu od ove sezone dodati i mađarskog prvoligaša MAFC Budapest.

Prošlu sezonu ovaj iskusni Opatijac je proveo u redovima San Pablo Inmobiliaria Miraflores Burgos, gdje je zajedno s Filipom Tončinićem odveo ovog španjolskog drugoligaša sve do doigravanja LEB Golda. Njegove brojke nakon 39 odigranih utakmica su bile 5,4 koševa i 4,8 skokova po utakmici.

Prije toga igrao je u redovima Soprona, gdje je bilježio bolje brojke( 10,9 koševa, 6,5 skokova), koje su ga i katapultirale u LEB Gold. Poščiću će ovo biti osma godina profesionalne košarke,te deseti klub u karijeri. Dosad je igrao za KK Trogir, KK Kvarner, KK Zagreb,KK Svjetlost brod, BC Lulea( Švedska), Marso Nyiregyhazi KK ( Mađarska),  te LF Basket Norbotten ( Austrija).Prije nego što je ušao u profesionalne vode, igrao je na američkom sveučilištu De Paul sve do 2009.

Kroz karijeru ovaj opatijski centar se isticao svojom snagom te sposobnošću da brani više pozicija. U napadu je uvijek pokazivao dobar šut s distance te odličan skok, kako u napadu tako i u obrani.

Želimo mu puno sreće u Mađarskoj te da nam ubrzo dođu vijesti da je počeo dominirati parketima Mađarske.