Matej Radunić: Škrljevo iz drugog dijela sezone spada u top 6 A-1 lige

Za razliku od Kvarnera 2010 iz čije je perspektive za Basketare progovorio Mauro Veljačić, Škrljevo(omjer 9-16) susret protiv svojih lokalnih rivala dočekuje u izvrsnom raspoloženju. Ostanak u ligi je već neko vrijeme u džepu, a s obzirom na igre otkada ih je preuzeo Damir Rajković, s Mavrinaca zasluženo mogu optimistično gledati prema novim izazovima koji ih čekaju.

Uoči završnog ogleda A-1 lige s Kvarnerom popričali smo s centrom Zelenih, Matejom Radunićem. 21-godišnji Puljanin kojemu je, nakon igranja u matičnoj Puli 1981, ovo druga sezona u Škrljevu bio je starter za svoju ekipu u 15 od 23 utakmica u kojima je nastupio. U sezoni je bilježio 6.4 poena i 3 skoka, a evo kako je sumirao ono iza njega i Škrljeva te najavio sutrašnji susret.

Iza Škrljeva je vrlo dobra sezona koju ste počeli lošije, ali ipak se pokrenuli na vrijeme te bez velikog stresa izborili ostanak u ligi. Komentar na cijelu sezonu?

Da, nismo dobro krenuli nažalost, falilo je tu par igrača koji su mogli potegnuti i dignuti ekipu. Dolaskom Perkovića i Štembergera to smo pokrili, a normalno tu je i trener Rajković koji je sa sobom donio drugačiji odnos igrača prema treninzima i utakmicama. Završili smo prvi dio sezone 1-9 dok nije došao trener Rajković, ali smo onda s vremenom ušli u jedan drugačiji ritam treninga i utakmica i hvala Bogu, uspjeli smo, ne samo ostati u ligi već doći i nadomak playoffa.

Taj loši start vas je koštao možda i playoffa jer ste u drugom dijelu sezone bili zaista odlični i uspjeli ostvariti neke velike pobjede, poput one protiv Cedevite. Gdje bi u A-1 ligi smjestio Škrljevo koje smo vidjeli u drugom dijelu sezone?

Škrljevo iz drugog dijela sezone bi definitivno smjestio među prvih 6 ekipa zato jer to zaslužujemo i stvarno smo to i dokazali kroz utakmice.

Jesi li zadovoljan svojom osobnom sezonom?

Zadovoljan sam sezonom, ali eto moja sezona i treninzi tek sad preko ljeta počinju, priprema za iduću sezonu kako bi bio sve bolji i bolji te napravio veći korak u svojem igračkom sazrijevanju. Neki stariji igrači npr. Štemberger i Perković su mi puno pomogli prenošenjem svojih iskustava na mene kao mladoga igrača.

Nakon ispadanja vašeg suparnika u nedjelju, Kvarnera 2010, Škrljevo ostaje jedini predstavnik naše regije u prvoj ligi. Susreli ste se prvi puta u prosincu, a Kvarner je ostao na istom broju pobjeda; jesi li očekivao takav učinak od njih?

Ne znam osobno kakvi su igrači koji su ih bili pojačali u sezoni, no mislio sam da će ipak ostati u ligi. Iskreno, ne zanima me previše situacija kod njih, ali mogu reći da sam ja napravio najpametniji potez što nisam otišao u Kvarner kada su me još prije bili zvali iz njega.

Primorski derbi protiv Kvarnera je ujedno i zadnji susret sezone. Koja su očekivanja, hoćete li uspjeti doći do druge pobjede protiv njih i tako zaključiti sezonu s 10 slavlja?

Nama ta utakmica na ljestvici ništa ne znači, ali mi ćemo se potruditi i dati sve od sebe da pobijedimo. Naravno, ta utakmica ima poseban žar zbog toga što je to lokalni derbi i eto, spremamo se za to i nadamo pobjedi. Nadam se da će doći puno naših navijača na Zamet i da će nam biti potpora da dođemo do slavlja.

Photo: KK Škrljevo