Matej Radunić: Ciljevi i ambicije Škrljeva su iz godine u godinu sve veće

Iza Škrljeva su zasad vrlo uspješne pripreme, a sezona Premijer lige je sve bliže(prva utakmica 6.listopada protiv H.Analitice). Uoči starta Matej Radunić koji igra vrlo dobre pripreme dao je intervju za Facebook stranicu Škrljeva.

21-godišnji Radunić, koji je u karijeri još igrao za matičnu Pulu 1981, prvo se dotaknuo svojih košarkaških početaka:

Počeo sam trenirati košarku sa 10 godina u dvorani Osnovne škole Šijana zajedno s prijateljima iz razreda. Motivacija su mi bili moji roditelji koji su također igrali košarku pa su me i sami odveli na prvi košarkaški trening. Igrač Pule 1981 bio sam od prvog dana pa sve do dolaska u KK Škrljevo. Prvi treneri, ujedno i osobe od kojih sam najviše naučio o košarci, bili su pokojni Antun Tomić te otac bivšeg košarkaša Škrljeva Marka Milekića, Mikos Milekić. I dan danas se sjetim nekih njihovih savjeta koje su mi davali tijekom desetogodišnjeg igranja u Puli.

Radunić je u Škrljevu treću sezonu. U prve dvije glavni cilj je bio ostanak u prvoligaškom društvo što je i izboreno, a i mladi Puljanin ne krije zadovoljstvo kako je sve izgledalo u taboru Zelenih.

Zadovoljan sam sto sam izabrao Škrljevo. U Škrljevu se jako dobro trenira, a ciljevi i ambicije kluba su iz godine u godinu sve veće. Složna smo ekipa, dečki su super, međusobno se bodrimo i podržavamo. Družimo se i nakon treninga. Trudimo se davati na treninzima svoj maksimum kako bi na utakmicama ostvarili sto bolji rezultat. Jedino tako možemo ostvariti ciljeve koje nam trener postavi. U prošloj sezoni je bilo jako zanimljivih i teških utakmica. Neke smo izgubili, ali u nekima smo izvukli i deblji kraj.

Sada se od ekipe Damira Rajkovića očekuje novi napredak. Centar Škrljevana još je na kraju prošle sezone rekao da vjeruje u veliku kvalitetu njegovog tima, a i sada obećaje da ekipa neće razočarati.

Ekipa Škrljeva je jako dobra, dečki imaju timski duh i slažemo se. Pred nama je jako duga sezona sa puno utakmica. Teško je za sad pričati o rezultatu i plasmanu. Kao sportaš, mogu reci da ćemo se boriti za svaku pobjedu. Kvalitetno svakodnevno treniramo, rastemo iz dana u dan i stvaramo timsku sinergiju. Nadam se sto boljim rezultatima i trudit ćemo se ne iznevjeriti našu publiku. Ja moram još jako puno učiti i trenirati kako bi napredovao i bio sve bolji iz utakmice u utakmicu. Imam želju i volju, kvalitetno treniramo s trenerom Rajkovićem te mi na takav način raste forma. Veselim se svakoj utakmici jer je svaka utakmica za mene novi izazov. Sezona je duga i na meni je da se dokažem.

U sezoni iza njega Radunić je bilježio 6.4 poena i 3 skoka uz nekoliko vrlo dobrih partija, a kao utakmicu koja mu je ostala u najboljem sjećanju istaknuo…

Prošlosezonska utakmica s Cedevitom. Velika želja nam je bila pobijediti, iako nismo ušli u utakmicu kao favoriti. Cijela ekipa dala je sve od sebe, igrali smo iznadprosječno, imali smo visok postotak šuta, borili smo se za svaku loptu i pokazali zavidan timski duh. Takve utakmice su motivacija za napretkom i vjetar u leđa. Jako je dobar osjećaj pobijediti ekipu kao sto je Cedevita pred punom dvoranom i vjernom domaćom publikom.

Za kraj, Matej je dao poruku svim navijačima Škrljeva:

Volio bi ovu sezonu da tribine budu opet pune i da imamo što više gledatelja, a mi ćemo kao ekipa svojim trudom i zalaganjem pokušati opravdati njihova očekivanja i vjernost.

Photo by: KK Škrljevo