Mate Vucić: Zaustaviti Andersona i obratiti pozornost na visoke igrače Pule!

17 poraza zaredom u službenim natjecanjima imali su košarkaši Kvarnera 2010, a tome užasnom nizu kraj je konačno došao prošlog vikenda kada su u utakmici 2.kola Prve lige svladali Grafičar. S tom dugočekanom pobjedom Kvarner sutra od 20 sati gostuje kod Pule, a uoči tog dvoboja popričali smo s centrom Riječana – Matom Vucićem.

Prvu ligu Kvarner je otvorio porazom u Karlovcu kod Šanca, da bi iskupljenje došlo prošloga vikenda na Kozali protiv spomenute ekipe iz Ludbrega. Mladog riječkog centra upitali smo kakav je dojam rezultatima i igrom nakon ta prva dva kola u novom rangu natjecanja, a on je rekao sljedeće:

Samom igrom još nismo zadovoljni, bilo je tu dosta pogrešaka u igri – puno izgubljenih lopti i pogrešaka u taktičkom dijelu. Što se tiče učinka mislim da tu možemo biti zadovoljni, ova pobjeda nas je sigurno “digla” pred utakmicu s Pulom.

Sljedeći izazov riječku ekipu čeka u Puli gdje će u Domu Mate Parlova odmjeriti snage s Pulom 1981, derbi kojeg nismo dugo vidjeli u službenim natjecanjima. Zato su ove dvije momčadi prije sezone odigrale dva pripremna susreta, a oba su bila vrlo gusta te su pobjede pripale jednima i drugima. To nam može samo nagovijestiti da ćemo sutra navečer gledati napeti ogled, a Vucić je naglasio što se treba napraviti kako bi njegova ekipa stigla do slavlja:

Trebamo zaustaviti Amerikanca Andersona i obratiti pozornost na njihove visoke igrače za koje igraju nekoliko različitih napada. Ključ je pressing i zatvaranja obrambenog skoka.

Vucić i Ivan Kučan od 155 poena Kvarnera u prva dva kola uspjeli su zabiti skoro pola – 74 poena. Jasno je bilo da će ovaj dvojac voditi mladu grupu igrača, koja se uglavnom sastoji od bivših juniora kluba, u Prvoj ligi i morati će to raditi na konzistentnoj razini ne bi li Kvarneraši bilježili dobre rezultate. Vucić, koji je protiv Grafičara imao odličan double-double od 20 poena i 15 skokova, istaknuo je dvojac od kojeg vjeruje da može itekako doprinijeti protiv Pule.

Sutra bi nam puno mogli pomoći Delpin i Ferenčić. Delpin je odigrao sjajnu pripremnu utakmicu protiv Pule i mislim da će kroz svaku utakmicu biti sve bolji, a Ferenčić je odigrao odličnu zadnju četvrtinu protiv Grafičara i mislim da to može i sutra ponoviti – zaključio je centar ekipe Marijana Mancea.