Markulin i Bilinovac postali “bivši” u Jolly-u

Jolly nastavlja ići niz provaliju.

Nakon odlaska Novačića u Cibonu, sljedeći su na red došli Josip Bilinovac te Bruno Markulin. Bilinovac je kroz cijelu godinu bio konstanta u igri Jolly-a, što mu je na kraju dana donijelo i poziv u reprezentaciju. Odigrao je skoro sve susrete (26 utakmica) te je u njima u prosjeku imao 11,5 koša, 3,5 skokova te 3,5 asistencija. U svojoj karijeri je ovaj iskusni bek još igrao za Trefl Sopot te Široki Brijeg. Zanimljiva činjenica je da ima dvojno državljastvo (Hrvatska, BiH), ali kao i mnogi drugi se odlučio za hrvatsku reprezentaciju.

Bruno Markulin je drugi košarkaš dana koji napušta redove posrnulog šibenskog prvoligaša. Ovaj splitski bek je košarkaški odrastao na Gripama te je dugi niz godina nastupao za njihovu seniorsku momčad. Međutim, prošle godine je Split odlučio zamijeniti Jolly-em. Markulin je pružao solidne igre kroz godinu te je u prosjeku imao 8,6 koševa, 2 skoka te 1,2 asistencije po utakmici.

O njihovim budućim klubovima se zasad ništa ne zna.

Nastavlja se tako egzodus košarkaša iz cijeloga Šibenika te će biti zanimljivo vidjeti hoće li Jolly uopće uspjeti ostati na nogama za sljedeću sezonu. Sve u svemu, svi mudro šute te puštaju nas jadne novinare da pišemo o odlascima te da lamentiramo o tome gdje hrvatska košarka ide.

Photo by: KK Jolly JBS FB