Marko Popović: Spreman sam na sve

Marko Popović spreman je za svoj povratak na veliku scenu.

Nakon šest godina ćemo ponovno vidjeti za neke našeg najboljeg playmakera u crvenom dresu. Za Zadarski.hr Marko Popović je iznio sve što misli o svojoj ulozi na nadolazećem EuroBasketu. Prvo se osvrnuo na to zašto je uopće počeo razmišljati o povratku u reprezentaciju:

Procijenio sam da nakon sezone u Fuenlabradi koja je završila bez nekih posljedica koje bi utjecale na moju tjelesnu spremnost, mogu biti od koristi u reprezentaciji”.

Popović zna da neće imati veliku ulogu u reprezentaciji te je već nekoliko puta istaknuo da je spreman sjediti samo na klupi kroz cijeli EuroBasket. Ipak, nada se kako to neće biti slučaj.

Neće me valjda na svakoj utakmici ostaviti da sjedim na klupi. Vjerujem u njegovu zamisao da me koristi kad osjeti potrebu za mojim iskustvom, ali ja kvalitetom mogu biti i te kako upotrebljiv. Spreman sam na sve, mislim da je to sukus mojeg povratka u reprezentaciju”.

Ono što je sigurno, svima je drago vidjeti najboljeg strijelca Eurokupa ponovno u reprezentaciji. Nije razumno imati prevelika očekivanja od Popovića te misliti da je on naš spasitelj na poziciji jedinice, ali kao što je on sam rekao, njegovo iskustvo je zlata vrijedno te će nam sigurno biti od velike pomoći u kritičnim trenucima utakmice.

Photo by: FIBA